Valerie Perrine 80 let


Valerie Ritchie Perrine je americká herečka a modelka. Perrine se narodila v Galvestonu v Texasu, matce Winifred „Renee" /roz.McGinley/, která se živila jako tanečnice a objevila se v hudebním filmu Earla Carrolla MURDER AT VANITIES /1934/ a otci Kennethu Perrinovi – plukovníkovi U.S. Army. Kvůli otcově kariéře se rodina musela často stěhovat z místa na místo. Vyrůstala v Japonsku a dospívání prožila v Arizoně.

V roce 1975 byla nominována na cenu Academy Award pro nejlepší herečku a na cenu Golden Globe pro nejlepší herečku ve filmu /drama/. Na MFF v Cannes vyhrála cenu pro nejlepší herečku za roli striptérky Honey Bruce – manželky legendárního komika Lennyho Bruce v biografickém filmu Boba Fosseho LENNY /1974/.

V dalším autobiografickém snímku W.C.FIELDS AND ME /1976/ hrála postavu Carlotty Monti ale nejvíc si ji diváci pamatují jako Miss Eve Teschmacher, společnici gangstera Lexe Luthora ve sci-fi blockbusteru SUPERMAN /1978/. Za tuto roli byla v roce 1979 nominována na cenu Saturn Award pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Tuto postavu si záhrala i ve druhém pokračování SUPERMAN II /1980/.

V romantickém filmu THE ELECTRIC HORSEMAN /1979/ hrála po boku Roberta Redforda  - rodeového šampióna -  jeho bývalou manželku Charlottu Steele. Její kariéra šla nahoru a dolů a to po účinkování v hudební komedii CAN'T STOP THE MUSIC /1980/, která ji vynesla nominaci Razzie Award pro nejhorší herečku. Tento film se poté stal kultovní klasikou. V roce 1982 ztvárnila ve filmu THE BORDER postavu Marcy, manželky zkorumpovaného policejního úředníka, kterého hrál Jack Nicholson. V následujících letech hrála Perrine spíše v nízkorozpočtových projektech ale v roce 2000 se jí podařilo získat malou roli ve filmu s Melem Gibsonem WHAT WOMAN WANT. V seriálu HOMICIDE: LIFE ON THE STREET, hrála bývalou manželku detektiva Johna Munche, ztvárněného Richardem Belzerem.


3.9.1943
Galveston, Texas, USA
Valerie Perrine csfd

Silver SkiesRedirecting EddieSuperman II: Verze Richarda DonneraKaliforňankyThe MogulsThe End of the BarDirecting EddiePo čem ženy toužíMy Girlfriend's BoyfriendPicture ThisShame, Shame, ShameA Place Called TruthBrownovo RequiemKlub 54Láska až za hrobGirl in the CadillacThe BreakBod varuPlanoucí pobřežíRiflessi in un cielo scuroJako anděléSladké ptáče mládíMask of MurderUna casa a RomaRosa. Quattre storie di donneSlužka na rozkazRoseWaterMalibuWhen Your Lover LeavesHraniceMarian Rose WhiteTajný závodAgencyCan't Stop the MusicSuperman IIElektrický jezdecThe Magician of LublinSupermanZiegfeld: The Man and His WomenPan BiliónW.C. Fields and MeLennyLady LuckPoslední americký hrdinaSteambathCouple Takes a Wife, TheJatka č. 5Diamanty jsou věčnéLights OutTřetí hlídkaTřeba mě sežerAdvokátiDetektiv Nash Bridges


Aktualizace osobnostního profilu Valerie Perrine: 8.11. 2023 14:24