Petr Macek 43 let


Petr Macek je český novinář, spisovatel a televizní scenárista, narozený 23. dubna 1981. V médiích se pohybuje od roku 2000, a jeho aktivity zahrnují jak tištěná periodika, tak audiovizuální tvorbu.

Sporadicky koketoval i s filmem. S režisérem Markem Dobešem spolupracoval na jeho celovečerním debutu Choking Hazard, jehož byl také produkčním. Před kamerou se objevil v seriálu Rodinná pouta, respektive Velmi křehké vztahy, kde si zahrál zápornou postavu novnináře.

Pravidelnější je jeho literární činnost. Kromě novelizace zombie-hororu Choking Hazard je autorem jediných dvou českých románů z prostředí seriálu Star Trek, čtyřikrát přispěl do dobrodružného cyklu Mark Stone, a jeho tři historické romány s postavou Sherlocka Holmese se vedle české edice prosadily i v londýnském vydavatelství MX Publishing, které je v anglickém překladu vydalo v celosvětové distribuci.


23.4.1981
Praha, Československo
Petr Macek csfd

40 let s ChalupářiBohdalka je NAŠETOP STAR magazínChoking HazardHDP: Hodně divné příběhyTajemství Heleny VondráčkovéSlunce, seno, 30 LET!Na baru


Aktualizace osobnostního profilu Petr Macek: 6.11. 2023 04:48