Jannik Schümann 31 let


Jannik Schümann je německý filmový, televizní a muzikálový herec a dabér. Vyrostl v hamburské městské části Kirchwerder a již jako dítě se nadšeně zajímal o jazz dance a hip hop. Díky své zálibě pro tanec získal v devíti letech roli mladého Mozarta (jménem Amadé) ve stejnojmenném muzikálu v hamburském divadle Neue Flora. Na jevišti si ho tehdy vyhlédla jedna agentka, která mu dala smlouvu a zajistila mu v dalších letech výuku herectví.

Širšímu publiku se dostal do povědomí díky roli intrikářského Henryho v cenami ověnčeném televizním dramatu Homevideo (2011), v němž byla mj. problematizována tematika kyberšikany v prostředí školy. O rok později si odbyl svůj kinodebut ve filmu Barbara (2012), ve kterém si zahrál vedlejší roli Maria, za níž byl nominován na New Faces Award. Cenu však získal Jannikův kolega Jonas Nay – právě za film Homevideo. Ve stejném roce na sebe upozornil rolí problematického syna ředitele v televizním snímku Mittlere Reife (2012). Jannik byl za svou roli společně s několika dalšími mladými kolegy oceněn Hesenskou TV cenou (Hessischer Fernsehpreis).

První hlavní roli získal ve filmu Spieltrieb (2013), který byl adaptací stejnojmenného románu od Juli Zeh. Za jeho první velkou výzvu lze považovat roli transexuálního Finna/Helen v televizním snímku Mein Sohn Helen (2015). Za svůj výkon byl podruhé nominován na Hessischer Fernsehpreis, cenu však nezískal. O rok později se objevil ve filmu Střed mého světa (2016), který se rovněž zabývá LGBT tematikou v období dospívání.

Z Jannikovy televizní tvorby můžeme zmínit účast v nejedné epizodní roli v různých kriminálních seriálech. Objevil se mj. v SOKO Wismar, SOKO Hamburg, Kommissarin Lucas, Bella Block a v neposlední řadě v seriálu Die Diplomatin, který se částečně odehrává v Praze. Roku 2019 si zahrál v druhé řadě historického seriálu z nemocničního prostředí Charité, ve kterém si po filmu Střed mého světa zopakoval homosexuální roli.


22.7.1992
Hamburg, Německo
Jannik Schümann csfd

Die Diplomatin - Vermisst in Rom9 Tage wachDie Diplomatin - Tödliches AlibiMonster HunterDeine FarbeDie Diplomatin - Böses SpielHorizont láskyTage des letzten SchneesZraněná srdceDie Diplomatin - Jagd durch PragAž na dnoBezbožníHigh SocietyDie Diplomatin - Entführung in ManilaDie Diplomatin – Das BotschaftsattentatDie Hebamme 2Střed mého světaDie kalte WahrheitJesus CriesLenaLoveMein Sohn HelenTaxiTři pírkaDie ErfinderbrautLotta a šťastná budoucnostSpieltriebBarbaraMittlere ReifeHomevideoBavorské pralinkyWinneToons - Die Legende vom Schatz im SilberseeDas Glück am anderen Ende der WeltT3I: Tři pátrači a Tajemství ostrova kostlivcůSisiEvropské kmenyWestwallMísto činuCharitéKobra 11GroßstadtrevierSchuld nach Ferdinand von SchirachKatie FfordeBella Block


Aktualizace osobnostního profilu Jannik Schümann: 9.11. 2023 21:04