Ferdy Mayne (1916 - 1998)


"Tak vystřel.......No tak vystřel!!!!"

Po válce pracoval jako informátor pro britskou informační službu MI5. Začal hrát ve filmech již od 40.let, ale začal se více objevovat v 60.letech ve filmech jako FREUD - TAJNÁ VÁŠEŇ (1962), DO TOHO,DO TOHO (1964) či OPERACE CROSSBOW, kde měl jednu z větších rolí, nebo BÁJEČNÍ MUŽI NA LÉTAJÍCÍCH STROJÍCH (1965). Ovšem přichází rok 1967 a Ferdy Mayne se objevuje ve filmu Romana Polanského PLES UPÍRŮ (1967) a režiséři ho začínají obsazovat víc a víc. V roce 1968 hraje ve filmu KAM ORLI NELÉTAJÍ s RICHARDEM BURTONEM a CLINTEM EASTWOODEM.

V roce 1971 se objeví ve třech filmech filmech - JO s Louis de Funèsem, v THE RED BARON a ve ZVONECH SMRTI. V roce 1972 se ukázal pouze v pár filmech. Znovu začal hrát až v roce 1975 ve filmu Stanleyho Kubricka - BARRY LYNDON a mihl se v OREL PŘISTÁVÁ (1976) a v roce 1978 se na moment objevil ve filmu FEDORA Billyho Wildera a ve stejném roce měl větší roli v POMSTĚ RŮŽOVÉHO PANTERA.

V HAWK MSTITEL (1980) si zahrál otce Jestřába (hraným Johnem Terrym) a v roce 1981 dostal roli Safficiho v televizním filmu EVITA PERON spolu s Faye Dunaway. V 80.letech se např. ještě objevil v ŽLUTOVOUSOVI (1983) či NIČITEL CONAN s Arnoldem Schwarzeneggerem. V roce 1986 se objevuje jeho u nás nejznámější role - HRABĚ DRÁKULA. V koprodukčním seriálu Československa si zahrál společně například Vivecou Lindfors a v dalším roce ve filmové verzi "Tety" Pehavý Max a strašidla.


11.3.1916
Mainz, Německá říše
30.1.1998
Londýn, England, Velká Británie
Ferdy Mayne csfd

Zabijáci v násDie schönsten Geschichten mit Heinz RühmannBenefit of the DoubtDie Spur führt ins VerderbenWarlock 2: ArmagedonDie TigerinTah jezdcemMrs. Harris und der HeiratsschwindlerMé milované monstrumThe Hit ManDer vierte MannIch will lebenŘeka diamantůMrs. Harris fährt nach Monte CarloDem Tod auf der SpurMagdalenePřátelství ve VídniThe ChoicePehavý Max a strašidláPirátiHot ChiliKvílení vlkodlaků IIWallenberg: A Hero's StoryNičitel ConanThe Secret Diary of Sigmund FreudFrightmare: Legenda hororůNávrat černého hřebceSadatŽlutovousDeath of a Centerfold: The Dorothy Stratten StoryEvita PerónováHawk mstitelZáhadný vzorecDas verräterische HerzDer Schuft, der den Münchhausen schriebNámořník a pesThe Music MachineDiener und andere HerrenFedoraPomsta Růžového panteraThe PirateGenerale - Anatomie der MarneschlachtSanfter SchreckenDas Schweigen im WaldeDer wahre JakobBarry LyndonBis zur bitteren NeigeDie Ameisen kommenTausend Francs BelohnungDie Reise nach WienPlaza FortunaAu Pair GirlsDoppelspiel in Paris - Zeugenberichte aus dem gefährlichen Leben der Mathilde CarréInnocent BystandersDer ZeugeDeutschstundeGebissen wird nur nachtsIl vichingo venuto dal sudJoOrel v kleci


Aktualizace osobnostního profilu Ferdy Mayne: 19.11. 2023 10:27