Monica Keena 44 let


Monica se narodila v New Jersey jako druhé dítě Billa a Mary Keenových. Její sestra Samantha je o dva roky starší. Monicu i její sestru vychovávala matka společně s babičkou. Již jako dítě Monica stále kreslila, malovala, tancovala a zpívala. Jak vyrůstala, Monica zářila ve všech druzích umění – tanci, zpěvu, herectví i malířství. Vyrůstala v Brooklynu v New Yorku, kde žije dosud. V 15 letech získala malou roli ve svém prvním krátkém filmu nazvaném BURNING LOVE.

Později ji producenti obsadili do seriálu DAWSON’S CREEK jako přímočarou a do očí pravdu říkající Abby Morganovou. Později seriál opustila, neboť ji nudilo hrát stále jednu postavu. Dosud se ale přátelí se svou hereckou kolegyní ze seriálu Meredith Monroe. Další hlavní filmová role přišla v roce 2000, kdy Monica získala roli dospívající dívky Roseanne, která je týraná svým nevlastním otcem a rozhodne se pomstít, v thrilleru VÁŠNIVÝ ZLOČIN, KRUTÝ TREST, který je vlastně volným převyprávěním Dostojevského Zločinu a trestu zasazeného do současnosti. Objevila se i mnoha dalších filmech a seriálech – zahrála si např. v seriálu CHIRURGOVÉ, BEZE STOPY či ENTOURAGE. V současné době je pracovně zaneprázdněná, neboť se věnuje natáčení hororu NIGHT OF THE DEMONS, ve kterém hraje hlavní roli.

Už od dětství Monica ráda jezdila na kolečkových bruslích a skateboardu. Ve volném čase tedy ráda bruslí, ale věnuje se i tvůrčímu psaní. Její oblíbenou herečkou je Judy Garlandová a jejím nejoblíbenějším filmem je ČARODĚJ ZE ZEMĚ OZ a jejím oblíbeným seriálem jsou SIMPSONOVI. Ačkoli ve filmech a seriálech hrála Monica vždy spíše hloupoučkou dívku, ve skutečnosti je velmi inteligentní a ve filmové branži toho má nepochybně ještě spoustu před sebou.


25.5.1979
Brooklyn, New York City, New York, USA
Monica Keena csfd

Zombie BrideKarmaManson GirlsGhost and the Whale, TheRemnantsIsolated40 dnů a nocíNight of the DemonsDealerNarrowsZákony Brooklynu50 tabletAll She Wants for ChristmasLeft in DarknessThe Lather EffectBad Girls from Valley HighDěsivý omylPán DomuFreddy versus JasonOrange CountyOpičí čáraZločin a trest na předměstíPrezidentova dceraStávka!Sněhurka - Příběh hrůzyĎáblův advokátRipeZatímco jsi spalDodržený slib: Příběh Oksany BaiulovéCastle na zabitíPrivate PracticeRobot ChickenChirurgovéPosel ztracených dušíKriminálka Las VegasVincentův světZákon a pořádek: Zločinné úmyslyKolej, základ životaTatík Hill a spol.


Aktualizace osobnostního profilu Monica Keena: 3.11. 2023 00:28