John Noble 75 let


John Noble, australský filmový a televizní herec, především však divadelní režisér, se narodil 20. Srpna roku 1948 v Port Pirie, Austrálii.

V roce 1982 dělal předsedu v Australském festivalu dramatů a byl členem i předsedou Asociace společenství divadel. Na umělecké škole Brent Street vyučoval herectví. Nyní vlastní soukromé herecké studio, kde se specializují především na přednes, změnu akcentů či filmové a televizní přípravu.

Jako herec se objevil v několika seriálech jako STARGATE, UNIT nebo JOURNEYMAN. V seriálu 24 HOURS hrál ruského konzula Anatoly Markova. Jeho mezinárodně nejznámější role je postava Denethora v LORD OF THE RINGS. Jeho poslední filmové zářezy jsou WHITE NOISE: THE LIGHT či ONE NIGHT WITH THE KING. Aktuálně hraje vyšinutého profesora Dr. Waltera Bishopa v seriálu z produkce J.J.Abramse FRINGE, který vysílá televize Fox.


20.8.1948
Port Pirie, South Australia, Austrálie
John Noble csfd

The Demon DisorderV zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkazSilencioGuardians of LunaPašerákNeporazitelný SupermanTransformers Prime Beast Hunters: Predacons RisingCesta na vrcholPoslední vládce větruNoc s králemVoodoo LagoonZběsilý útěkFractureŽivotní příběh Natalie WoodovéPán prstenů: Návrat králeOdpadlíkOheňPán prstenů: Dvě věžeOpičí maskaVirtuální hrozbaAirtightThe Nostradamus KidŘíkejte mi BrownA Sting in the TaleThe DreamingOdloučeníStar Trek - FenoménTotally Completely FineHome InvasionKovboj Bebop: Lovec odměnBandaVelký lovDoktořiJak prostéLegendy zítřka


Aktualizace osobnostního profilu John Noble: 30.10. 2023 16:45