Gustavo Rojo (1923 - 2017)


Gustavo Rojo (celým jménem Gustavo Adolfo Crefeld Sarandi Rojo Pinto) se narodil 5. září 1924 (některé prameny ovšem udávají i roky 1923 nebo 1926 a den narození 25. září) na nákladní lodi Crefeld, na cestě z Lisabonu do Montevidea. Jeho matka byla španělská spisovatelka Mercedes Pinto, otec Rubén Rojo Martín se živil jako diplomat, takže se rodina často stěhovala. Již v mládí se zajímal o herectví, od patnácti let pracoval v rádiu a brzy se vydal ve stopách své starší sestry, která se pod pseudonymem Pituka de Foronda prosadila v Mexiku jako herečka.

Roku 1964 získal zápornou roli desátníka Bushe v dobrodružném snímku OLD SHATTERHAND a v následujících letech se objevil i v dalších filmových zpracováních románů Karla Maye, jeho další postavy však již stály na straně dobra. V POKLADU AZTÉKŮ a PYRAMIDĚ BOHA SLUNCE představoval poručíka Potocu, v DIVOKÉM KURDISTÁNU a V ŘÍŠI STŘÍBRNÉHO LVA ztělesnil arabského válečníka Ahmeda el Cordu. Po ukončení účinkování v mayovkách se soustředil opět na španělskou produkci. Později herec přesídlil do Peru a nakonec opět zakotvil v Mexiku, kde se dodnes těší velké popularitě. Na svém kontě má přes 150 filmových a televizních rolí.

Gustavo Rojo je rozvedený, jeho dcera Ana Patricia Rojo (*1974) je známou mexickou herečkou.


5.9.1923
Montevideo, Uruguay
22.4.2017
Mexico City, Mexiko
Gustavo Rojo csfd

Sabor a míSolicíto marido para engañarVenganza juvenilDe puro relajoCorrupciónGolfa del barrio, LaReventon en AcapulcoLátigo, ElCompadre más padre, ElDivorcio a la andaluzaHermanos de sangreHombre que vino del odio, ElMestizoNatachaEl CondorLand RaidersÚltimo día de la guerra, ElLos desperadosMillón de Madigan, ElMás allá del río MiñoPoslední tankÚdolí GwangiRaganA Witch without a BroomBruja sin escoba, UnaEuropa cantaFrontera al surLos 7 de Pancho VillaMistr Dynamit: Zítra vás políbí smrtThe Christmas KidThe Fickle Finger of FateKomm mit zur blauen AdriaSedm statečných ženDivokým KurdistánemEl marquésPoklad AztékůPyramida boha slunceV říši Stříbrného lvaČingischánDer Chef wünscht keine ZeugenOld ShatterhandSmrtelné paprsky dr. MabusehoMord in RioGiulio Cesare contro i piratiIl capitano di ferroAmor empieza en sábado, ElGrande vallata, LaSchlagerrevue 1962Juicio finalSchön ist die Liebe am KönigsseeIt Started with a KissMaría de la OParque de MadridS.O.S., abuelitaThe MiracleDesnúdate, LucreciaHistoria de un joven pobreIl romanzo di un giovane poveroLa tiranaFidanzati della morte, I


Aktualizace osobnostního profilu Gustavo Rojo: 20.11. 2023 05:53