Ina Weisse 55 let


Ina Weisse vyrůstala v západním Berlíně. Navštěvovala Waldorfskou školu a po maturitě studovala na akademii múzických umění Otto Falckenberg School v Mnichově. Poté následovalo její vystupování na divadelních prknech v Münchner Kammerspiele a na Nationaltheater Mannheim. Od roku 1992 do roku 1996 se věnovala studiu filozofie na univerzitě v Heidelbergu a na pařížské Sorbonně.

V roce 2002 absolvovala filmovou režii na Hamburské mediální škole. Její absolventský film Alles anders získal cenu First Steps Award. V roce 2003 si zahrála ve filmové komedii Sams in Gefahr, kde ztvárnila roli ženy a matky. V témže roce si v televizní hře Katzenzungen od Torstena C. Fischera zahrála narušenou Claire. Po televizním filmu Die Patriarchin (2005) a Nothing But Ghosts (2006) si zahrála například v seriálu Doktor Martin (2007) nebo v televizním thrilleru Duell in der Nacht (2007) vedle Jürgena Vogela a Iris Berben.

V roce 2008 debutovala jako režisérka celovečerním hraným filmem Der Architekt, kde se taktéž podílela na scénáři. Snímek byl uveden na Berlinale v roce 2009 a získal Cenu za nejlepší scénář na filmovém festivalu Max Ophüls.

Herečka často ztělesňuje lidi na okraji propasti, kteří se zpočátku zdají být faktičtí a kontrolovaní, ale později odhalují své složité osobnosti. Hans W. Geißendörfer, který ji v roce 2003 obsadil do svého filmového dramatu Země sněhu (2005), charakterizoval Weisse jako člověka, který může přemýšlet o postavě „až do nejmenšího koutu duše“.


12.6.1968
Berlín, Západní Německo
Ina Weisse csfd

Playing GodDer Anfang von etwasNikdy neodvracej zrakPohádka o dešťové víleDas Dorf des SchweigensDer VerlustEin großer AufbruchDie Flut ist pünktlichIch will dichAdieu ParisTod an der OstseeDas Ende einer NachtDer Teufel von MailandMord in LudwigslustDer VerdachtIm DschungelTod in IstanbulDie Weisheit der WolkenMutig in die neuen Zeiten - Alles andersDuell in der NachtNic než přízrakySága rodu VandenbergůZemě sněhuKatzenzungenSams in GefahrChorobná posedlostZwei Affären und eine HochzeitSmrt z láskyDas verflixte Babyjahr - Nie wieder Sex?!Der dreckige TodSingle sucht NachwuchsOtec v podezřeníVražedná pastVánoce s Willy Wuffem IIIZrádná blízkostBrüder auf Leben und TodEchte KerleSie sagt. Er sagt.Das NetzLiberame – Nach dem SturmHelen DornSprávná dvojkaMísto činuVolejte policii 110Doktor MartinVe jménu zákona


Aktualizace osobnostního profilu Ina Weisse: 10.11. 2023 05:22