Adewale Akinnuoye-Agbaje 56 let


Adewale Akinnuoye-Agbaje je britský herec, advokát a módní návrhář mužského oblečení. Je buddhista. Narodil se 22.8. 1967 v Islingtonu v Londýně. Jeho rodiče jsou z Nigérie, ale přestěhovali se do Vellké Británie. Jeho jméno je složeno z Ade (= koruna), wale (= přichází domů), Akin (= bojovník), nuoye (= náčelnictví), Agbaje (= blahobyt a zdraví).

Ve filmech začal hrát roku 1994. Je známý především kvůli roli zločince Simona Adebisiho z vězeňského seriálu Oz televize HBO, a také jako člen druhé skupiny Přeživších - Mr. Eko, ze seriálu Ztraceni. V menších rolích se objevil například ve filmech Agent bez minulosti, či Mumie se vrací. Nedávno také řekl, že bude točit film o svém vlastním životě.

2. září 2006 byl zatčen v havajském Honolulu neuposlechnutí policisty a řízení auta bez řidičského průkazu.


22.8.1967
Islington, Londýn, England, Velká Británie
Adewale Akinnuoye-Agbaje csfd

MarloweFarmingElizabeth BlueNa vlásku před šťastně až na věkyTour de dopingWetlandsSebevražedný oddílBilal: A New Breed of HeroDiagnóza: ŠampiónTrumboAnniePompejeThe Inevitable Defeat of Mister and PeteThor: Temný světBest Laid PlansJedna mezi očiElitní zabijáciVěc: PočátekRychlejšíG. I. JoeLost: A Tale of SurvivalLost: ReckoningLost: RevelationKrálovna kořeníOn the OneZbohatni nebo chcípniDevět životůAgent bez minulostiLip ServiceMumie se vracíZotročení: Příběh Fanny KembleovéLegionář20.000 mil pod mořemSmrtící plavbaAce Ventura 2: Volání divočinyKongoVenušina deltaJeho temné esenceNa vlásku: SeriálThe FixDaleká cesta za domovemTen Days in the Valley


Aktualizace osobnostního profilu Adewale Akinnuoye-Agbaje: 7.11. 2023 17:08