Marina Malfatti (1933 - 2016)   † 83 let


Marina Malfatti se narodila 25. dubna 1940 v Itálii, ve Florencii (ve stejný den se v New Yorku narodil herec Al Pacino). Ve svých sedmnácti letech nastoupila v Paříži na hereckou školu založenou René Simonem „Cours d'Art Dramatique“. Po návratu do Itálie získala stipendium pro „Centro sperimentale di cinematografia“ (experimentální centrum kinematografie) a započala kariéru herečky.

Roku 1967 je obsazena jako princezna Altamura do dobrodružné fantasy BYL JEDNOU JEDEN (C´ERA UNA VOLTA), kde hrají hlavní role Omar Sharif a Sophia Loren (ta byla za tento film nominována na Stříbrnou stuhu). V koprodukčním filmu Itálie a Francie PO DOBRÉM NEBO PO ZLÉM (PER AMORE O PER FORZA) z roku 1976 si zahrála Noru po boku Michéle Mercier.

V televizi má Marina svou premiéru v mini-sérii MALOMBRA (1974) v hlavní roli Mariny z Malombry. Nando Gazollo je pak jejím partnerem v další mini-sérii L'ULTIMO AEREO PER VENEZIA z roku 1977. V období let osmdesátých a devadesátých natáčela v podstatě již pouze filmy a seriály televizní. Hlavní role ztvárnila například v seriálu TERESA RAQUIN – 1985 (stejnojmenná role), ve filmu SILVIA E´SOLA - 1988 (role Silvie), nebo v seriálu A RISCHIO D´AMORE – 1996 (role Chiary).

Za svou kariéru filmovou ztvárnila asi 50 rolí na plátnech kin a v televizi. Marina Malfatti se vždy při výběru rolí zaměřuje více na kvalitu než na kvantitu (o čemž svědčí již výběr pařížské školy) a ač patřila ve své době stejně jako například Edwige Fenech mezi herecké „krásky“, byla vždy žárlivá na své soukromí a přijímala herecké příležitosti, které nebyly kýčovité.


25.4.1933
Firenze, Toscana, Itálie
8.6.2016
Řím, Lazio, Itálie
Marina Malfatti csfd

Un posto freddo in fondo al cuoreLa signora Morlì, una e dueSilvia è solaIl prigionieroLezioni di violoncello con toccata e fugaPer amore o per forzaFiocco nero per Deborah, UnIl venditore di pallonciniLa notte dell'ultimo giornoPrato macchiato di rosso, IlSans sommationDecameron No. 3 - Le più belle donne del BoccaccioLa dama rossa uccide sette volteSamotář se vracíSedm krvavých orchidejíTesta in giù, gambe in ariaTutti i colori del buioEra Sam Wallash!... lo chiamavano... E Così SiaLa última Señora AndersonNoc, kdy Evelyn vstala z hrobuUna pistola per cento crociČerný vrahI dannati della TerraPiů tardi, Claire, piů tardiByl jednou jedenPronto... c'è una certa Giuliana per teInchieste del commissario Maigret: L'ombra cineseJá, já, já ... a ti druzíUna bella grintaVyhnání z manželstvíUn uomo da bruciareUne fille pour l'étéLe cameriereA rischio d'amoreRacconti di fantascienzaFauno di marmo, IlUltimo aereo per Venezia, L'Alexander ZwoSherlock Holmes


Aktualizace osobnostního profilu Marina Malfatti: 26.4. 2024 21:18