Ondřej Brousek 43 let


Ondřej Brousek je český herec, hudebník, skladatel a režisér. Narodil se v Praze herecké rodině Brousků. Je synem Otakara Brouska ml. a herečky Zuzany Mixové.

Po studiu začal vystupovat v Divadle Na Fidlovačce, a to nejen jako herec, ale i jako režisér („Žena v černém“, „Záhada aneb Zapřená láska“, aj.) a skladatel („Carmen“, „Ženitba“, „Stvoření světa“, „Nevěsta“, aj.). Prvotní popud k tomuto přišel od tehdejšího šéfa divadla Tomáše Töpfera.

Od roku 2013 je členem uměleckého souboru Divadlo na Vinohradech. Jeho patrně nejzásadnější rolí zde je ústřední postava v divadelní hře Petere Shaffera „Amadeus“, známé především z filmového zpracování Miloše Formana. Mozartovy skladby, které v představení zazní, přitom Brousek sám nahrál a zaranžoval.

S Ondřejem Brouskem coby hercem jsme se mohli setkat jak na filmovém plátně (Pelíšky – 1999, Oběti a vrazi – 2000), tak i televizní obrazovce, a to hned v několika televizních inscenacích (Můj muž a ostatní muži – 2003), pohádkách (Elixír a Halíbela – 2001) či televizních seriálech (Nemocnice na kraji města po 20 letech – od r. 2003, Nemocnice na kraji města - nové osudy – od r. 2008).


28.3.1981
Praha, Československo
Ondřej Brousek csfd

Poslední z AporveruNa prachDeníček moderního fotraKyticeLips TullianŠpunti na voděLáska je láskaO pokladechMicimutrBěžciSama v čase normálnostiŠkola princůBez tvářePohádkové počasíVřesový trůnIguo IguaTrosečníciMuž, který vycházel z hrobuAgur 3 - Poslední bitvaAsi už to začaloŠpunti na cestěKapitán ExnerŠkoda láskyObchoďákHorákoviRedakceIfigenie v AuliděPeriferieLoupežníkAdéla ještě nevečeřelaPoslední doutníkBůh ví…Kráska a netvorCesta bez průvodceSalivasStín ve větru2057Metus mortisMyši patří do nebe


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Brousek: 9.11. 2023 22:37