Michal Dlouhý 55 let


Bratr známého českého herce Vladimíra Dlouhého, se stejně jako jeho o deset let starší sourozenec narodil v Praze a herectví se začal věnovat už jako malé dítě. Na filmovém plátně se poprvé objevil už ve svých dvou letech jako mladší podoba svého bratra ve snímku UŽ ZASE SKÁČU PŘES KALUŽE.

Na rozdíl od jiných dětských hereckých hvězd se dokázal na stříbrném plátně uplatnit i v dospělosti. Hrál v desítkách filmů i televizních seriálech a inscenacích. Velké příležitosti dostával hlavně v pohádkách, kde byl často obsazován do rolí princů a králů (SEDMERO KRKAVCŮ, ŽABÍ KRÁL, KRÁLOVSKÝ SLIB...).

Dosud největší filmovou roli mu však nabídl až v r.2005 režisér Jiří Svoboda ve své drsné kriminálce inspirované skutečnými událostmi SAMETOVÍ VRAZI,kde Michal Dlouhý ztělesnil rozporuplnou postavu Karla. Michal se ve velké míře věnuje také dabingu. Jeho hlasem k nám v amerických blockbusterech promlouvá např. Brad Pitt nebo Keanu Reeves.


29.9.1968
Praha, Československo
Michal Dlouhý csfd

1919HlasyLída BaarováJan HusColetteKandidátNěžné vlnyKozí příběh se sýremHranařiDominaKajínekHrobníkSněžná nocT.M.A.Kozí příběh - Pověsti staré PrahyMuž a stínSwingtimeŠkodnáMalé velké gatěKaždý den karnevalSametoví vraziVšichni musí zemřítZůstane to mezi námiStín vinyKrálovský slibPravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcemTakový slušný člověkVěrní abonentiO princezně z RiminiOšklivá princeznaPaní Piperová zasahujeByl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!Do nebíčkaPrincezna za tři korunyJak se dělá operaO sirotkovi z RadhoštěByl jednou jeden poldaJak chutná smrtO zasněné ŽofinceDie WinterreiseLepší pánTelevizeV erbu lviceModrý ptákSedmero krkavcůKrálovský život otrokaLady Macbeth Mcenského újezduO myrtové panněO vodníkovi a housličkáchZamilovanáČerní baroniMládí na prodejO třech stříbrných hřebenechOsudné dveřePacholátkoPrincezna DušeUsmívat se, prosímŽabí princVolavkaZkouškové období


Aktualizace osobnostního profilu Michal Dlouhý: 2.11. 2023 22:02