Aidan Gillen 56 let


Tento sympatický chlapík se narodil 24. dubna 1968 v Irsku, hlavním městě Dublin. Jeho rodné jméno je Aidan Murphy, ale chtěl se jmenovat po matce (Gillen), i přesto se ve starších filmech třeba z roku 1988 (THE COURIER) objevuje jeho rodné jméno. Jeho matka byla zdravotní sestra a otec architekt. Sestra Fionnuala Murphy je také herečkou. Vystudoval střední školu v Glasnevinu a debutoval na divadle v Dublinu ve hře Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Poté se přesunul do Londýna.

Aidan Gillen je vysoký 1.78 m, má manželku Olivii O´Flanagan a dvě děti dceru Berry (1997) a syna Joea (2000). V roce 2011 obdržel ocenění IFTAs za svou roli v seriálu THE WIRE – ŠPÍNA BALTIMORU (2002), které věnoval své ženě a svým dětem. Nyní žije s rodinou v Irsku.


24.4.1968
Dublin, Irsko
Aidan Gillen csfd

BarberDance FirstKdo mi jde po krkuRose Plays JulieBohemian RhapsodyLabyrint: Vražedná léčbaWe OurselvesKrál Artuš: Legenda o mečiPickupsThe LoversSing StreetA taky jsi hnusnej!Labyrint: Zkoušky ohněmKalvárieRozpadMister JohnScrapperThe Good ManČas sklizněShadow DancerTemný rytíř povstalBleskTreacle Jr.12 kolFreefallPohanský rituálZatměníTrampoty láskyWalk Away and I StumbleBiteGuns, Money and HomecookingPhoto FinishRytíři ze ŠanghajeNečistá hraTeritoriumHlas temnotyLorna DooneŽivot v hrstiBuddy BoyMojoGold in the StreetsVe jménu IRAŠance pro láskuA Handful of StarsBelfrySafeBitva o Falklandy aneb jak jsem vyhrál válkuThe CourierOsamělá vášeň Judith HearnovéRodStarosta KingstownuThe Spy Who Came in from the ColdGangy z Birminghamu


Aktualizace osobnostního profilu Aidan Gillen: 23.2. 2024 08:32