Duff McKagan 60 let


Michael Andrew „Duff“ McKagan je americký baskytarista, který se proslavil svým působením v kapele Guns N' Roses. Duff McKagan se narodil v Seattle jako nejmladší z osmi dětí Elmera a Alice Marie McKagan. Jeho bratr Bruce ho přivedl k baskytaře, která byla a je jeho hlavní nástroj, přestože hrával na bicí v několika kapelách, včetně legendární pop-punkové kapely Fastbacks, ve které hrával od roku 1980 již ve věku patnácti let.

Duff se poprvé oženil 28. května 1988 s Mandy Brix s kterou se rozvedl o dva roky později. Znovu se oženil v září 1992 s Lindou Johnson s kterou se rozvedl v září roku 1995. Roku 1989 při předávání cen American Music Awards vyšli Duff a Slash na podium opilí s cigaretami a lahvemi alkoholu v ruce. Při řeči si Slash stihl dvakrát zanadávat než byl přerušen. Od té doby se různé přímé přenosy vysílají s časovým posunem, aby nedošlo k podobnému případu. Během roku 1991 opustily kapelu Steve a Izzy. V roce 1994 se jeho láska k alkoholu vyhrotila a hrozila mu operace slinivky. Doktoři mu řekli, že kdyby nepřestal pít, do měsíce by zemřel a tak Duff začal abstinovat. V nasledujících letech Duff McKagan ze všeho vystřízlivěl, stal se otcem a odjel na solové turné. Na pomoc si přizval bubeníka Abe Laboriel Jr., Michaela Barragana a Izzy Stradlina. V roce 1998 natočil album Beautiful Disease, které ale nikdy nevyšlo. Další rok vydává s kapelou Loaded live album Episode 1999: Live, které obsahuje mimo jiné některé songy z nevydaného Beuatiful Disease.

Duff McKagan si také v roce 1997 vyzkoušěl herectví. Zahrál si mrtvého rockového upíra v TV seriálu SLIDERS. 27. srpna 1997 se mu narodilo první dítě Grace se Susan Holmes, se kterou se oženil 28. srpna 1999 a 16. července 2000 se jim narodilo další Mae Marie. Od roku 2002 je členem rockové skupiny Velvet Revolver, jejíž členy jsou Slash, Matt Sorum, kytarista Dave Kushner a bývalý zpěvák Stone Temple Pilots Scott Weiland. V roce 2004 vydali debutové album „Contraband“, které se umístilo na vrcholu žebříčku Billboard 200. Druhé album nazvané „Libertad“ by mělo vyjít v roce 2007.


5.2.1964
Seattle, Washington, USA
Duff McKagan csfd

Sázka na smrtPortlandiaCesta do neznámaStallone: Frank, That IsWhat Drives UsLong Live Rock... Celebrate the ChaosPunkBeyond the BombsTurn It Around: The Story of East Bay PunkFinding Joseph IIt's so Easy and Other LiesThe Damned: Don't You Wish That We Were DeadBloodied but Unbowed: UncutLemmy ForeverWild Thing, la folle histoire du rockRock PropheciesBehind the Player: Duff McKaganGuns N' Roses: The StoryThe Last 48 Hours of Kurt CobainAmerican HardcoreBetty Blowtorch (And Her Amazing True Life Adventures)Behind the MusicGuns N Roses: The Making of 'Estranged'Guns N Roses: The Making of 'Don't Cry'Guns N Roses: The Making of 'November Rain'Guns N Roses: Use Your Illusion IGuns N Roses: Use Your Illusion IIThe Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS AwarenessMetalhead Video Magazine Volume 2Guns N Roses: Live at the RitzGuns N' Roses: PerhapsVelvet Revolver: Fall to PiecesGuns N' Roses: Welcome to the VideosGuns N' Roses: Since I Don't Have YouGuns N' Roses: Garden of EdenGuns N' Roses - November RainGuns N' Roses - You Could Be MineGuns N' Roses: Paradise CityGuns N' Roses - Sweet Child O' MineGuns N' Roses: Welcome to the JungleLive 8Guns N' Roses: Live in Paris320 Festival LiveThe Top Ten RevealedThe 2012 Rock and Roll Hall of Fame Induction CeremonyMulatschagSBC Blue RoomVideo on TrialHoward SternNoční show Davida LettermanaMTV Video Music Awards 1992The Howard Stern ShowTop of the Pops


Aktualizace osobnostního profilu Duff McKagan: 19.11. 2023 22:26