Lluís Homar 67 let


Lluís Homar i Toboso se narodil v Barceloně 20.dubna 1957, a v tomto městě také vystudoval Autonomní univerzitu. Během let se stal jedním z nejznámějších španělských divadelních herců a režisérů a později i hercem filmovým.

Nepočítáme-li jeho předchozí účasti v televizních seriálech, na plátně se poprvé objevil roku 1982, kdy ho obsadil do filmu LA PLAZA DEL DIAMANTE režisér Francesc Betriu. Několik let poté si ho všiml Ventura Pons a to byl začátek slibné filmové kariéry. Zahrál si v jeho filmech PROČ TO VŠECHNO (1995) a UMŘÍT (NEBO NE) (2000). O tři léta později se dočkal své první filmové ceny. Získal ocenění Butaca za roli Ricarda v komediálním dramatu Juana Luise Iborry VALENTÍN (2002).

Do světového povědomí se dostal ale až rolí ve filmu slavného Španěla Pedra Almodóvara. Ten jej obsadil do své ŠPATNÉ VÝCHOVY (2004) do role Manuela Berenguera. Od této chvíle se Lluísi Homarovi nabídky hrnou stejně tak, jako nominace za jeho výkony. Dodejme ještě, že s Pedrem Almodóvarem spolupracoval také na filmu ROZERVANÁ OBJETÍ (2009), kde si zahrál hlavní roli.

Sám Lluís Homar ovšem zůstává velice skromný a považuje se i v současné době, kdy točí jeden film za druhým, zejména za divadelního umělce.


20.4.1957
Barcelona, Cataluña, Španělsko
Lluís Homar csfd

Elisa a MarcelaProyecto tiempoAnomalousCerca de tu casaMilovník po italskuFlowLa fossaBláznivá výhraEvaNeměj strachHrdinovéLos ojos de JuliaPtáci z papíruRozervaná objetíVicky Cristina BarcelonaZbabělciChaotická AnaFermatův pokojMejor de mí, LoNevyřízené účtyUn château en EspagneKrev BorgiůMariposa negraV temném leseVzdálenostLlibre de famíliaReinasZemřít v San Hilariu48 Stunden BarcelonaRottweilerVirginia, la monaca di MonzaŠpatná výchovaLoď smrtiNines russesValentínUmřít (nebo ne)La ciudad de los prodigiosAdosadosLa CelestinaMécaniques célestesProč to všechnoPták štěstíProcitnutíHome de neó, L'AventisMoon ChildDiamantové náměstíPlaza del diamante, LaBajo sospechaGrand Hotel


Aktualizace osobnostního profilu Lluís Homar: 19.11. 2023 15:22