Will Sampson (1933 - 1987)


Bez mála dva metry vysoký příslušník indiánského kmene Maskogiů z Oklahomy přišel k herectví doslova jako slepý k houslím a i přes svou kratičkou kariéru se stihl zapsat do srdcí diváků. Původně se živil jako hlídač parku, když byl nečekaně ve svých jedenačtyřiceti letech objeven česko-americkým režisérem Milošem Formanem, jenž si jej kvůli jeho urostlé postavě vybral do role pacienta s přezdívkou "Náčelník" ve svém oscarovém megahitu PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM.

V r.1987 těžce onemocněl a při následné operaci podlehl komplikacím spojeným s celkovým selháním ledvin, srdce a plic. Je pohřben v oklahomské indiánské rezervaci kde vyrůstal. Zajímavostí je, že těsně před smrtí účinkoval ve druhém pokračování hororu POLTERGEIST a kromě něj v krátké době po sobě zemřeli ještě tři další herci, kteří v tomto projektu hráli.

Willův syn Tim Sampson pokračuje v otcových stopách a je filmovým hercem a kaskadérem.


27.9.1933
Okmulgee, Oklahoma, USA
3.6.1987
Houston, Texas, USA
Will Sampson csfd

FirewalkerPoltergeist IIRoanoakBezvýznamnostThe Mystic WarriorBorn to the WindAlcatraz: The Whole Shocking StoryFish HawkStanding TallVega$Bílý bizonOrka zabijákRelentlessThe Hunted LadyPsanec Josey WalesCrazy MamaPřelet nad kukaččím hnízdemFrom Here to EternityFrom Here to EternityImages of IndiansCowboysan


Aktualizace osobnostního profilu Will Sampson: 3.4. 2024 14:43