Richard Quine (1920 - 1989)


Režisér, rozhlasový a filmový herec. Narodil se 12. listopadu 1920 v Detroitu v Michiganu. Ve věku jedenácti let debutoval na Broadwayi. Během druhé světové války sloužil u pobřežní stráže. V listopadu 1943 se oženil s herečkou Susan Petersovou, ale v roce 1945 došlo k tragické nehodě - při novoročním lovu kachen byla jeho žena Susan postřelena, následkem čehož od pasu dolů ochrnula. Necelý rok po nehodě manželé adoptovali chlapce Timothyho Richarda, přesto však jejich manželství nevydrželo - o dva roky později se rozvedli.

Quineovy poslední filmy u diváků propadly. Jeho posledním samostatným režijním počinem byla komedie s Peterem Sellersem ZAJATEC ZE ZENDY (1979) podle románu Anthonyho Hopea. Richard Quine spáchal 10. června 1989 sebevraždu.


12.11.1920
Detroit, Michigan, USA
10.6.1989
Los Angeles, California, USA
Richard Quine csfd

Ďábelský plán dr. Fu ManchuZajatec na ZenděDouble TakeThe SpecialistsWThe Moonshine WarA Talent For LovingHotelOh Dad, Poor Dad, Mama's Hung You in the Closet and I'm Feeling So SadJak zabít svou ženuSynanonPaříž, když to hoříSex and the Single GirlPodezřelá bytnáStrangers When We MeetThe World of Suzie WongIt Happened to JaneZvon, kniha a svíčkaOperation Mad BallFull of LifeZávratná kariéraMy Sister EileenSo This Is ParisDrive a Crooked RoadPushoverAll AshoreCruisin' Down the RiverSiren of BagdadRainbow 'Round My ShoulderSound OffPurple Heart DiarySunny Side of the StreetLeather GlovesProject U.F.O.McCoyColumboHec RamseyCatch-22Awful Sleuth, TheWoo-Woo BluesFoy Meets GirlOriginal: Do Not ProjectNo Sad Songs for MeRookie FiremanThe Flying MissileHliněný holubCommand DecisionWords and MusicThe Cockeyed MiracleWe've Never Been Licked


Aktualizace osobnostního profilu Richard Quine: 24.2. 2024 18:12