Danny Denzongpa 76 let


Tseringh Phintso „Danny" Denzongpa je indický herec, sikkimsko-bhútského původu, ztvárňující především role padouchů a zločinců. Hraje především v Bollywoodu ale objevil se i v několika nepálských, telugských a tamilských filmech. Hrál v nespočtu Hindi filmů jako ASOKA /2001/ nebo 16 DECEMBER /2002/. Zúčastnil se také několika mezinárodních filmových projektů, z nichž nejznámější je drama SEVEN YEARS IN TIBET /1997/, kde hrál po boku Brada Pitta.

Měl velké ambice působit v armádě, vyhrál také cenu pro nejlepšího kadeta a zúčastnil se i přehlídky na Den republiky, nicméně dal přednost studiu na Film and Televison Institute of India před studiem na prestižní Armed Forces Medical College v Puně. Již na škole si změnil jméno na Danny aby se spolužákům lépe vyslovovalo a od té doby mu i zůstalo.

Dannyho kariéra zahrnuje téměř čtyři dekády herectví, kdy začínal malými rolemi v 70.letech aby se definitivně prosadil účinkováním ve filmu LAHOO KE DO RANG /1979/. Během 80. a 90.let hrál Danny převážně hlavní záporné role v opozici k hercům jako Amitabh Bachcan, Dharmendra, Mithun Chakraborthy, Vinod Khanna, Anil Kapoor nebo Sunny Deol. Během své herecké kariéry se naučil jazyk Hindi, který pak využil ve filmech jako SANAM BEWAFA /1991/ a KHUDA GAWAH /1992/.

Svou první hlavní roli odehrál ve filmu B.R.Chopry, DHUNDH /1973/, následovanou snímkem KANOON KYA KAREGA /1974/. Svůj herecký kredit povýšil ztvárněním záporných rolí ve filmech ANDAR BAAHAR /1984/, BHAGWAN DADA /1986/, HUM /1991/ nebo PUKAR /2000/.


25.2.1948
Sikkim (nyní Indie)
Danny Denzongpa csfd

UunchaiManikarnika: The Queen of JhansiBioscopewalaNaam ShabanaLost Gold of KhanBabyBang Bang!Jai HoBossEnthiranAcid FactoryLuckChamkuKarzzzzBig BrotherFrozenHattrickDil Jo Bhi Kahey...Ab Tumhare Hawale Watan SaathiyonShikaarEk HindustaniSandhya16 DecemberAb Ke BarasSochYeh Mohabbat HaiAšokaIndianJagiraLajjaMoksha: SalvationOfficerPukarTune Mera Dil Le LiyaKohramSilsila Hai Pyar KaChina GateDahek: A Burning PassionVinashak - DestroyerZulm-O-SitamDhaal: The Battle of Law Against LawHimalay PutraUdaanArmyGhatak: LethalMuthi Bhar ZameenRajkumarRam Aur ShyamShastraBarsaatFaisla Main KarungiSarhad: The Border of CrimeChaurahaKrantiveerMohabbat Ki ArzooVijaypath1942: A Love StoryDhartiputraGurudev


Aktualizace osobnostního profilu Danny Denzongpa: 1.11. 2023 03:31