August Diehl 48 let


Diehl se narodil 4. ledna 1976 v hlavním městě Německa - Berlíně. V dětství se s rodinou velmi často stěhovali, při jejich "kočovném" životě pobývali v Hamburku, Düsseldorfu, Vídni, ale i Francii. Diehl Vyrůstal v rodině, kde umění hrálo prim. August se tedy rozhodl následovat svého otce, Hanse Diehla, který se stal hercem. Matka byla kostýmní designérkou a bratr hudebním skladatelem. Ve svých osmnácti letech August Diehl předváděl své umělěcké nadání na divadelních prknech střední školy. Po jejím ukončení se přihlásil na studia herectví vyhlášené vysoké školy Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch v Berlíně.

Během roku 2002 je obsazen do hlavní role krimi thrilleru "TATOO" (2002), aby zde jako mladý policista Marc Schrader vyšetřil případ velmi brutálních vražd a čelil opravdové zkoušce nervů. Hlavní role v úspěšném dramatu německého režiséra Achim von Borriese - "WAS NüTZ DIE LIEBE IN GEDANKEN" (2004) mu vynáší hned dvě ocenění. První Cenu UNDINE za nejlepšího mladého herce a druhou German Film Critics Association Awards za nejlepšího herce. Ve velmi působivém válečném dramatu "DEVÁTÝ DEN" (2004) ztvárnil důstojníka Gestapa. Za tuto roli byl nominován na cenu German Film Award za nejlepšího herce.

Výrazná role, která se natrvalo usadí v seznamu "těch lepších", je zaručeně nedůvěřivý gestapácký major Dieter Hellstrom, tentokrát ovšem ve filmu režiséra Quentina Tarantina - "HANEBNÝ PANCHARTI" (2009) Zajímavosti: - V roce 2001 byl Diehl jmenován jedním z "Shooting Stars" evropského filmu známou European Film Promotion. - O pět let později jej časopis Gala jmenoval "nejdůležitějším hercem dnešního Německa".


4.1.1976
Berlín, Západní Německo
August Diehl csfd

BonhoefferSidonie au JaponZablácené botyDer Räuber HotzenplotzParfumérMnichov: Na prahu válkyPlán ANa prahu válkyPoslední VermeerThe BirdcatcherKurskVládce PařížeMladý Karl MarxSpojenciČerný diamantMizející kouzelník Dirk OhmV květnu si dělej, co chcešFrau EllaLaylaManželNoční vlak do LisabonuDobrodružství Hucka FinnaWir wollten aufs MeerConfession d'un enfant du siècleKdo, když ne myDie kommenden TageSaltováHanebný panchartiBuddenbrookoviDr. AlemánHerrn Kukas EmpfehlungenŽena v BerlíněFreischwimmerĎáblova dílnaJsem ta druháNic než přízrakySlummingKabale und LiebeZ úst do ústDevátý denFeuer in der NachtLáska v myšlenkáchAnatomie 2BirkenauLichterHaider lebt - 1. April 2021TattooLáska po zlémKalt ist der AbendhauchDie Braut23PrůsmykBauhaus – Nová dobaParfum


Aktualizace osobnostního profilu August Diehl: 19.11. 2023 21:55