Juraj Kukura 77 let


Juraj Kukura, jehož rodiče byli úředníci, se narodil v Prešově. Studoval střední průmyslovou školu a jako elév časopisu Film a divadlo pronikl do divadelního umění. Před absolvováním herectví na bratislavské VŠMU byl členem činohry Nové scény a Divadla na korze. Ve Slovenském národním divadle získal angažmá v roce 1976. Učinkoval zde v Králi Learovi, Othelovi i Revizorovi.

Své herectví ukázal i ve filmu, kde se prosadil jako představitel mužných hrdinů. V roce 1978 získal na MFF v Karlových Varech Cenu za mužský herecký výkon ve Vláčilově filmu STÍNY HORKÉHO LÉTA. První filmovou roli v Československu po pádu komunismu mu nabídl režisér Juraj Jakubisko, aby ve filmu LEPŠIE BYŤ BOHATÝ A ZDRAVÝ AKO CHUDOBNÝ A CHORÝ (1992).V současné době působí v Hamburku, Praze a v Bratislavě, kde je ředitelem Divadla Aréna.


15.3.1947
Prešov, Československo
Juraj Kukura csfd

Láska hory přenášíSarajevo 1914Cizinec a krásná paníHotel LuxMájSehnsucht nach RiminiAtina und HeraklesPoslední vlakAlpenglühen - Liebe versetzt BergeEin Krasser DealIm Zweifel für die LiebeZděděné štěstíZamilovaní zlodějiDas SamsTankerTřídní srazVoľnomyšlienkárApokalipsis 99Fragmenty z malomestaKrál sokolůNur ein toter Mann ist ein guter MannEine Frau mit PfiffStan Becker - Na vlastní pěstVinnetou se vracíAgentenfieberDer CoupDer Mordsfilm - Laßt meine Frau am LebenTábor padlých žienLandgang für RingoSchmetterlingsgefühleTresko - Im Visier der DrogenmafiaWorkaholicJak chutná smrtSituace vlka1945Tam, kde končí vlnyCudzinciGlückliche ReiseLepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocnýOtto - Der LiebesfilmGiovanni oder die Fährte der FrauenDie Letzte RolleDie wilden FünfzigerZuzana VojířováPřeludy pouštěSůl nad zlatoThe Turn of the ScrewTušenieVeľké šťastieČlny proti prúduBalladynaNarodeninyNebezpečné známostiStromy zomierajú postojačkyTrhákTriptych o láskeČlovek nikdy nevieBožská EmaChobotnicaDobrí ľudia ešte žijú


Aktualizace osobnostního profilu Juraj Kukura: 19.11. 2023 10:48