Michela Cescon 52 let


Michela Cescon se narodila v italském Trevisu v oblasti Benátsko. Narodila se přesně o den později než já, a to 25. srpna 1971. Nejprve se věnovala architektuře, ale pro nás diváky si naštěstí uvědomila, že její cesta půjde směrem k herectví. Bylo to ale vykoupení těžké. Po prvním ročníku vysoké školy měla těžkou nehodu a zlomeninu stehenní kosti. Trvalo několik měsíců než se postavila zpátky na nohy. Řekla rodičům, že chce dělat divadlo a za dva a půl roku stála na jevišti.

Její filmový debut se datuje do roku 1994, kdy hraje malou roli ve filmu IL TEPPISTA. Poté, se však Michela nadále věnovala naplno divadlu, až v roce 2002 byla kontaktována režisérem Matteo Garronem. Ten jí nabídl hlavní roli Soni ve filmu PRVNÍ LÁSKA (PRIMO AMORE) - 2004. Je to role velmi náročná a Michela musela se svých 60kg zhubnout 15kg, což se jí během několika týdnů podařilo. Partnerem v roli Vittoria jí je Vitaliano Trevisan. Film slaví úspěch na filmovém festivalu v Berlíně v roce 2004. O rok později na festivalu v Cannes v květnu 2005, zase sklízí veliký potlesk film QUANDO SEI NATO NON PUOI PIU NASCONDERTI. Zde ztvárnila Michela roli Lucie. Naštěstí Michela u filmu zůstává i nadále a přicházejí další filmy CUORE SACRO (2005) a role Anna Maria, MUSIKANTEN (2006), nebo NON PRENDERE IMPEGNI STASERA (2006). V roce 2007 pak přichází do kin film SLANÝ VZDUCH (L´ARIA SALATA), za který mladý režisér Alessandro Angelini „sklízí“ jednu cenu za druhou. Ani Michela za roli Cristiny nepřišla zkrátka. Za tuto roli obdržela v roce 2007 dvě nominace, na David di Donatello Awards i na Stříbrnou stuhu. Roku 2004 na Flaiano Film Festival získala cenu pro nejlepší herečku za roli Soni ve filmu PRVNÍ LÁSKA. Za tuto roli ještě byla nominována na Stříbrnou stuhu (2005) a David di Donatello Awards (2004). V roce 2005 pak byla nominována na italský Zlatý glóbus za výkon ve filmu QUANDO SEI NATO NON PUOI PIU NASCONDERTI. V roce 2009 režisér a scénárista Marco Bellocchio přináší svůj film ZVÍTĚZIT (VINCERE), ve kterém hraje Michela Donnu Rachele Guidi, manželku vůdce Benita Mussoliniho. Aby všech cen a nominací nebylo málo, tento film získal zatím 28 různých ocenění a k tomu dalších 25 nominací.

Odlehčení od dramatických rolí bylo Michele dopřáno v roce 2007 v roli Stefanie, v komedii VŠECHNY ŽENY MÉHO ŽIVOTA (TUTTE LE DONNE DELLA MIA VITA). V televizní minisérii VE JMÉNU ZLA (NEL NOME DEL MALE) 2009 ztvárnila roli matky. Roku 2010 si vyzkoušela také práci režiséra a natočila krátký film COME UN SOFFIO. Snímek představila na filmovém festivalu v Benátkách. Roku 2011 hrála ve filmu QUANDO LA NOTTE Biancu. V roce 2012 to bude snímek ROMANZO DI UNA STRAGE, kde se Michela představí jako Licia Pinelli.

I přes své velké vytížení si Michela Cescon také „našla“ čas založit rodinu a má tři děti. Dvě dcery a jednoho syna (6 let, 3,5 roku a 17 měsíců – platilo v září 2011). Kariéru má Michela nyní v plném proudu a jistě se dočkáme mnoha výborně ztvárněných rolí. Valeria Golino by se měla stát hlavním protagonistou prvního celovečerního filmu od Michely Cescon. Michela má ráda dlouhé procházky, okamžiky, které má sama pro sebe a svou rodinu a je vášnivá čtenářka.


25.8.1971
Treviso, Benátsko, Itálie
Michela Cescon csfd

Io sono l'abissoMuž bez tížeVilletta con ospitiJméno ženyLibero GrassiOni a SilvioOni a Silvio 1Oni a Silvio 2Una vita spericolataDívka v mlzeSocialmente pericolosiPírkoAť žije svobodaRacconti d'amoreNečekaná hvězdaRomán o jednom masakruTulpa - Perdizioni mortaliQuando la notteBylo jednou jedno město bláznů...Davidovy narozeninyNel nome del maleZvítězitTutte le donne della mia vitaMusikantenSlaný vzduchKdyž už ses narodil, nemůžeš se dál schovávatPrvní láskaKomisař Maltese: Hon na mafiiBraccialetti rossiAgataOcchi blu


Aktualizace osobnostního profilu Michela Cescon: 17.3. 2024 04:28