James Wan 47 let


James Wan se narodil 27.2.1977 ve městě Kuching v Malajsii. Vychován byl v Perth v Západní Austrálii. Už od 11-ti let bylo jeho snem věnovat se filmařině. Svůj sen následoval, když začal navštěvovat školu Royal Melbourne of Technology, dokončenou titulem A.B. (bakalář svobodných umění).

Jsou ohromeni, když filmový producent Gregg Hoffman souhlasí s produkcí filmu. Peníze na natáčení byly sehnané a práce mohla začít... Později se z levného filmu stává hit na přelomu roku 2004. Dále Wan pokračuje v produkci pokračování SAW II, SAW III a už jako výkonný producent pro SAW IV. V roce 2007 zvětšuje svou filmografii o další hororový film DEAD SILENCE a o akční drama DEATH SENTENCE.

Za film SAW dostal v roce 2004 hlavní cenu na San Sebastián Horror and Fantasy Film Festival. V roce 2005 vyhrává dvě ceny na Gérardmer Film Festival, jednu na Brussels International Festival of Fantasy Film a na Fantasporto je nominován za nejlepší film.


27.2.1977
Kuching, Malajsie
James Wan csfd

Aquaman a ztracené královstvíZhoubné zloAquamanV zajetí démonů 2Rychle a zběsile 7Insidious 2V zajetí démonůInsidiousRozsudek smrtiZlověstné tichoSaw: Hra o přežitíStygianMacGyverDoggie HeavenSawM3GAN 2.0The Last Train to New YorkBelowMortal Kombat 2Noční koupáníThe Conjuring: Last RitesInsidious: Červené dveřeProkletí SalemuSestra IIM3GANMortal KombatMáš někoho domaV zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkazAnnabelle 3La Llorona: Prokletá ženaInsidious: Poslední klíčSestraAnnabelle 2: Zrození zlaZhasni a zemřešDemonicInsidious 3: PočátekAnnabelleAquaman: A Match Made in AtlantisAquaman: Creating Undersea CreaturesAquaman: Heroines of AtlantisBecoming 'Aquaman'Going Deep Into the World of 'Aquaman'James Wan: World BuilderCormanův světKam se hrabe HollywoodHitchcocked!Hacking Away at 'Saw'DC FanDomeIMDb on the Scene - Interviews


Aktualizace osobnostního profilu James Wan: 1.11. 2023 03:13