Zdeněk Dušek 81 let


Zdeněk Dušek vystudoval herectví na DAMU (1965), načež nastoupil do svého prvního angažmá v Městském divadle v Příbrami (1965-1971), pak jednu sezónu hrál v pražském klubovém divadle Maringotka (1971-1972), v letech 1973-1978 účinkoval v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v roce 1979 se pak trvale usadil v Praze, kde vystřídal několik scén (Divadlo v Řeznické, Divadlo Na okraji, Divadlo Rokoko, Divadlo Na zábradlí atd.) V divadle odehrál řadu postav v různorodém repertoáru, v poslední době se objevuje také v muzikálových produkcích (Krysař, Kleopatra, Rebelové).

Zdeněk Dušek byl ženatý s herečkou Janou Březinovou (1940-2000), s níž také hrál v některých filmech. Jejich dcera Vendula Březinová je absolventkou AVU a prosazuje se jako výtvarnice a fotografka.


2.11.1942
Obecnice, Protektorát Čechy a Morava
Zdeněk Dušek csfd

Gump - pes, který naučil lidi žítKlecLéto s gentlemanemAnděl Páně 2Hlas pro římského králeLída BaarováZločin v PolnéSvatojánský věnečekVrásky z láskyŠťastný smolařLidiceDívka a kouzelníkHlídač č. 47Cesta do Vídně a zpátkyCrash RoadDítě hvězdyVáclavBoží pole  s. r. o.Maharal - Tajemství talismanuSlečna GuruVítězstvíVšichni musí zemřítRevizorHodina tance a láskyMalovaný dětiČert ví pročSmradiVšichni moji blízcíJezerní královnaVýchova dívek v ČecháchPoe a vražda krásné dívkyMalostranské humoreskyRukama nevinnostiDivadelní románJak si zasloužit princeznuUčitel tanceDokonalý manželPozůstalostZvláštní schopnostiFranz a FeliceKrávaLepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocnýHic sunt leonesStalo se v AleppuTakmer ružový príbehVracenkyZvláštní bytostiFaustLabyrint světaNedosněné snyOslovská létaPoutníciSedem jednou ranouŠtekPravidlá kruhuProč?Přátelé Bermudského trojúhelníkuPavučinaDialogy pro klarinet, cimbál a bicíRubikova kostka


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk Dušek: 30.10. 2023 19:10