Veronica Cartwright 75 let


Veronica se narodila v anglickém Bristolu, ale vyrůstala v Americe, jako starší sestra populární dětské herečky Angely Cartwrightové. V počátcích své herecké kariéry byla obsazována do množství populárních filmů jako DĚTSKÁ HODINKA (1961), kde ztvárnila Rosalii Wellsovou. Zahrála si také Becky Spencerovou ve SPENCER´S MOUNTAIN (1963).

V roce 1978 si Veronica zahrála roli Nancy Bellicec v remaku klasického hororu Donalda Siegela s INVAZE ZLODĚJŬ TĚL s Donaldem Sutherlandem v hlavní roli. O rok později ztvárnila roli kosmonautky - navigátorky Lambertové na kosmické lodi Nostromo ve sci-fi thrilleru VETŘELEC (1979). Za roli v tomto filmu získala v roce 1980 Saturn Award pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. V roce 1983 si zahrála Betty Grissomovou v dobrodružném dramatu SPRÁVNÁ POSÁDKA. Ve stejném roce se objevila v malé roli v povídkovém hororu NIGHTMARES. Veronica si zahrála také Davidovu matku Helen Freeman v dobrodružném rodinném sci-fi filmu MALÝ NAVIGÁTOR z roku 1986. O rok později ztvárnila prudérní a bohabojnou Felicii Aldenovou, jejíž smrt zapříčinily nečisté síly ďábla v hororové komedii podle románu Johna Updikea ČARODĚJKY Z EASTWICKU (1987). Za účinkování v Čarodějkách byla v roce 1988 nominována na Saturn Award pro nejlepší herečku ve vedlješí roli.

V roce 1988 si zahrála Molly Harkovou v seriálu TANNER 88. V letech 1989 – 1992 ztvárňovala Margaret Flanaganovou v seriálu L. A. LAW. V 90. letech se pak objevila jako Patricia Benedictová ve filmu HITLEROVA DCERA (1990) a jako Octavia Tarrantová v CANDYMAN 2: SBOHEM MASU (1995). V roce 1997 si zahrála Normu Houstonovou v seriálu POHOTOVOST, za což byla nominována na cenu Emmy. V letech 1998 – 1999 ztvárnila Cassandru Spencerovou v seriálu AKTA X, za svůj výkon v tomto seriálu byla dvakrát nominována na cenu Emmy.

V roce 2001 si zahrála Meganinu matku ve SCARY MOVIE 2. V roce 2004 ztvárnila Saru Kinsey ve snímku KINSEY. V letech 2005 – 2006 jsme ji mohli vidět jako Valerii Shenkman v seriálové adaptaci INVAZE a v roce 2007 ve stejnojmenném filmu jako Wendy Lenk. V roce 2009 ji můžeme vidět například ve snímku THE YELLOW WALLPAPER jako Catherine Sayer nebo v roli Margaret ve snímku MONTANA AMAZON.


20.4.1949
Bristol, England, Velká Británie
Veronica Cartwright csfd

The PhantomsBreaking FastLimboThe FieldMommy, I Didn't Do ItThe Dark BelowDěs po setměníTemný letThe Odd Way HomeMontana AmazonInSightThe Yellow WallpaperNeowulfDobrodružství severu 3DInvazeBarry DingleKinseyKlíč k vražděStraight-JacketLíbánkyOsmondoviScary Movie 2V ložniciA Slipping-Down LifePoslední muž na planetě ZeměTrashMy Engagement PartyRat PackQuicksilverova dálniceTři muži v Las VegasŘeč penězLoterieShoot the MoonCandyman 2: Sbohem masuStrážce mého bratraPach smrtiHavraní TanecIt's Nothing PersonalTriumf nad neštěstím: Příběh hurikánu AndrewKdyž má muž problémyLincoln & SewardLincoln and the War WithinAbby, My LoveMrtvá ve voděFalešná identitaHitler's DaughterSlibValentinovy návratyZoufalá láskaČarodějky z EastwickuIntimate EncountersMalý navigátorMy Man AdamNoční děsySprávná posádkaHlavní podezřelýJoe Dancer: Hořká pilulkaGuyana Tragedy: The Story of Jim JonesVetřelec


Aktualizace osobnostního profilu Veronica Cartwright: 18.11. 2023 09:52