Rose Byrne 44 let


Rose Byrne se narodila 24. července 1979 v Sydney v Austrálii. Její kariéra se rozvíjela pozvolna. Nejdříve si odbyla pár rolí v menších australských projektech (např. seriál ECHO POINT, TWO HANDS, MOJE MATKA FRANK) a její kariéra už hrozivě směřovala k tomu, že se stane jednou z mnohla blikajících hvězdiček na hereckém nebi. Pak se ale objevila v road movie THE GODESS OF 1967 a za tuto roli byla oceněna v kategorii nejlepší ženský herecký výkon na MFF v Benátkách v roce 2000. To už byl jeden z pomyslných schůdků k její hvězdné kariéře.

V širší povědomí diváků vstopila až rolí Bríseovny v TROJI Wolfganga Petersena, kde se stala dokonce milenkou samotného Achilla (Brad Pitt), jehož velmi obdivuje a spolupráci s ním si nemůže vynachválit. Právě tento projekt ji otevřel dveře do "Továrny na sny". Hned poté se nám představila coby manipulátorka Alex v dramatu MILUJ MĚ, PROSÍM, která je posedlá láskou k mladíkovi v podání Joshe Hartnetta. Mezi její nejnovější projekty patří například role v dramatu MARIE ANTOINETTA Sofie Coppolové nebo SUNSHINE Dannyho Boyla, kde hraje pilotku zúčastňující se vesmírné mise.

Ačkoli Rose Byrne zatím nepatří mezi hvězdy první velikosti, vzhledem k pestrosti jejích rolí můžeme od této mladé Australanky čekat ještě velké věci.


24.7.1979
Balmain, Sydney, New South Wales, Austrálie
Rose Byrne csfd

EzraInsidious: Červené dveřeŽelvy Ninja: Mutantí chaosSeriously RedSpiritedKrálíček Petr bere do zaječíchNeodolatelnýVelké šéfkyJsem matkaSexy JexiInsidious: Poslední klíčKrálíček PetrNajednou jsme rodinaVinylová láskaI Love You, DaddyNesmrtelný život Henrietty LacksovéSousedi 2X-Men: ApokalypsaŠpiónŠílená matkaAdult BeginnersAnnieCo by kdybySousediDávám tomu rokInsidious 2StážistiThe TurningZa borovicovým hájemX-Men: První třídaŽeny soběDostaň ho tamI Love You TooInsidiousAdamProroctvíNěžný hák28 týdnů potéJust BuriedSunshineMarie AntoinettaMrtvá dívkaNájemníciMiluj mě, prosímTrojaHrad bude můjJídlo s sebouNepíchejte do FrankiehoProměna Placida LakeaMěsto duchůStar Wars: Epizoda II - Klony útočíDS 1967Moje matka FrankRuce pryčDallas DollPhysicalČistě platonicky


Aktualizace osobnostního profilu Rose Byrne: 18.12. 2023 16:54