Bebe Neuwirth 65 let


Beatrice "Bebe" Neuwirth se narodila 31.prosince 1958 ve státě New Jersey. Její otec Lee Paul Neuwirth je matematik a matka Sydney Anne umělkyně. Bebe vyrůstala v Princetonu. Studovala na Chapin School,ale promovala na Princeton High School. V letech 1976 a 1977 studovala balet na Juilliardu v New Yorku a během této doby taky vystupovala s Princeton Ballet Company.

V letech 1986-1993 ztvárnila doktorku Lilith Sternin v úspěšném seriálu NA ZDRAVÍ. Tato role jí vynesla dvě ceny Emmy. Jako Lilith se také ještě objevila v několika epizodách serálu FRASIER (spin-off k seriálu na NA ZDRAVÍ) a opět sklidila pouze chválu. Za své účinkování ve FRASIEROVI byla nominována na dvě ceny American Comedy Award a jednu cenu Emmy.

Její první filmová role byla v romantickém snímku ŘEKNI COKOLIV..., hlavního hrdinu si tady zahrál John Cusack. Následoval povedený romantický film ZELENÁ KARTA s Gérardem Depardieu a Andie MacDowell, gangsterka BUGSY s Warrenem Beattym a thriller V MOCI POSEDLOSTI s Nicole Kidman. Mezi další snímky, ve kterých se objevila, stojí za zmínku komedie SPIKLENCI s Whoopi Goldberg, dobrodružný film JUMANJI, kde se objevila po boku Robina Williamse, Bonnie Hunt a Kirsten Dunst, horor FAKULTA od režiséra Roberta Rodrigueze nebo komedie CELEBRITY od Woodyho Allena, která disponuje hvězdným obsazením.

V letech 1999-2001 se objevovala především v televizních filmech a seriálech. Vyjímku představuje pouze vynikající film KRAVAVÉ LÉTO(1999). V roce 2002 se ale opět vrhla na žánr, který je jí nejbližší, a sice komedie. V tomto roce si zahrála se Sigourney Weaver ve filmu CUCÁK. Poté hrála v dalších komediích:ROZVOD PO FRANCOUZSKU, JAK ZTRATIT KLUKA V 10 DNECH, VELKÁ RÁNA. Také si zahostovala v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK:ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI, STAR TREK:THE NEXT GENERATION a WILL A GRACE. V roce 2005 získala jednu z hlavních rolí v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK:POROTA. Její zatím poslední role je v muzikálu FAME z roku 2009.


31.12.1958
Princeton, New Jersey, USA
Bebe Neuwirth csfd

Modern PersuasionJumanji: Další levelPobav měFame - cesta za slávouAdopt a SailorBroadway Under the StarsŠestý zápasVelká ránaJak ztratit kluka v 10 dnechRozvod po francouzskuDobrodružství Toma Palečka a MalenkyCucákGoofy ve filmuZamilovaný andělChci tě poznatDash a LillyKrvavé léto v New YorkuNespoutaná volnostSchandfleck, DerCelebrityCharlie 3: Všichni pejskové slaví VánoceFakultaCharlie 2: Všichni pejskové přijdou do nebePinocchiova dobrodružstvíSpiklenciJumanjiThe Paint JobV moci posedlostiBugsyUnspeakable ActsWithout Her ConsentZelená kartaŘekni cokoliv...Stand-up Comics Take a StandJuliaKapitán FallRodinka z márniceDobrý bojUltra City SmithsKačeří příběhyLetuška


Aktualizace osobnostního profilu Bebe Neuwirth: 27.3. 2024 08:50