Martin Huba 80 let


Narozen 16. července 1943 v Bratislavě. Významný slovenský herec a režisér a úspěšný vysokoškolský profesor je osobnost známá v Čechách i na Slovensku. Svou štíhlou postavou, ušlechtilým zjevem, jemným chováním, ale především trvalou spoluprací na kvalitních projektech si Martin Huba vysloužil trefnou přezdívku - aristokrat divadla.

Ve slovenském filmu začínal malými rolemi, více příležitostí mu poskytuje český film. Připomeňme si například snímek Fany (režie Karel Kachyňa, 1996), Kuře melancholik (režie Jaroslav Brabec, 1999), tragikomedii Musíme si pomáhat (režie Jan Hřebejk, 2001), která se probojovala až k nominaci na Oscara, Horem Pádem (režie Jan Hřebejk, 2004), Krev zmizelého (režie Milan Cieslar, 2005), Štěstí (režie Bohdan Sláma, 2005), Šílení (režie Jan Švankmajer, 2005).


16.7.1943
Bratislava, Slovenský stát
Martin Huba csfd

Bandité pro BaladuKrakonošovo tajemstvíPrinc MamánekO vánoční hvězděHovory s TGMKluci z horAnděl Páně 2Lída BaarováPálavaDonšajniHořící keř3 sezóny v pekleKawasakiho růžeMuži v říjiPost BellumCinka PannaObsluhoval jsem anglického králeKrev zmizeléhoŠtěstíŠíleníHorem pádemDědictví slečny InnocencieChaosMusíme si pomáhatKráľovská hraKuře melancholikO sirotkovi z RadhoštěVyššia mocAdventFanySen o krásné panněDlhý, Široký, BystrozrakýDvaja muži pod posteľouHra o láske a smrtiJeště větší blbec, než jsme doufaliTri poviedky so Zdenou GruberovouKanárská spojkaMačka domácaRozprávky z HollywooduDiabol vo FrancúzskuLa musicaLabyrintLorenzaccioOd rána do úsvituOsudné dveřeJacobowski a plukovníkPiata pečaťSvědek umírajícího časuNovináriPasiansReverendZázrak svätého VitalijaAdolf EichmannAko si Grétička trochu zdriemlaBez problémov...Ja, stará mama, Iliko a IllarionMercadetMesto AnatolTony peňazíVaša vec, pán komisár


Aktualizace osobnostního profilu Martin Huba: 31.10. 2023 15:03