Bertie Carvel 47 let


Robert Hugh Carve je britský televizní, filmový a divadelní herec a muzikálový zpěvák, který své dětství prožil v londýnské rezidenční čtvrti Marylebone. Bertie, jak mu všichni známí odmalička říkají, je synem a vnukem renomovaných britských novinových reportérů. Jeho dědeček, Robert Carvel, byl uznávaným politickým redaktorem London Evening Standard, a taktéž jeho otec John Carvel pracoval jako novinář a redaktor pro sociální záležitosti v Guardianu a byl redaktorem novin Star. Naopak jeho matka Patricia pracovala jako organizační psycholožka. Tyto sklony po svých předcích nezdědil a už odmalička si přál být hercem.

Po dostudování této univerzity získal v roce 2000 stipendium od dvou nadací nazvaných The Wall Trust a Sir John Cass Foundation, které mu zaplatily herecké vzdělání na prestižní škole nazvané Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. V roce 2003 jí úspěšně dokončil společně se svými hereckými kolegy Benem Whishawem, Edmundem Kingsleym a Kate Miles.

Kromě herectví Bertie zkusil štěstí i v oblasti režie a v roce 2016 režíroval svou debutovou hru s názvem „Strife“ v Minerva Theatre Chichester. Kromě mnoha divadelních, televizních a filmových rolí jsme ho také mohli slyšet jako zpěváka v divadelních či filmových muzikálech. Nejznámější jeho rolí je divadelní postava slečny Agathy Trunchbull v mnoho oceňovaném muzikálu nazvaném „Matilda“, který se hrál po dobu tří let v londýnském West Endu. V roce 2011 propůjčil svůj hlas postavě imperiálního agenta v počítačové hře nazvané „Star Wars: The Old Republic“.

Bertie se narodil ve znamení Panny a je vysoký 183 centimetrů, zatímco jeho manželka herečka Sally Scott měří 173 centimetrů. V rozhovoru pro The Times Bertie odhalil, že on se se Sally poprvé setkal v roce 2009 prostřednictvím několika blízkých přátel, kteří je představili a dodal, že to byla Sally, která ho nakonec požádala po desetileté známosti o ruku přes WhatsApp, když v té době pracoval na seriálu Baghdad Central. Od roku 2019 jsou manželé a v květnu 2020 se jim narodil syn Ernie Sunshine Carvel, se kterým společně žijí na severním okraji Londýna.


6.4.1977
Londýn, England, Velká Británie
Bertie Carvel csfd

The Tragedy of MacbethPohádky narubyCoalitionBídníciVěčný neklidAgatha Christie: Život v obrazechHawkingDalglieshKorunaAgatha Christie: Plavý kůňBagdád středSestraDoktorka FosterováJonathan Strange & Mr. NorrellBabylonNesprávní chlápciKvítek karmínový a bílý


Aktualizace osobnostního profilu Bertie Carvel: 6.4. 2024 07:27