Hilary Swank 49 let


Úspěšnou a stále usměvavou Hilary proslavily v role transsexuála a boxera, nicméně možná ještě častěji než ve filmových časopisech se její tvář objevuje na obálkách módních magazínů.   Za jejím zvláštním vzhledem - tváří s ostrými rysy, velkýma tmavýma očima a ohromným úsměvem se skrývají španělští a indiánští předkové. Kromě toho Hilaryinu dokonalou postavu formovalo závodní plavání a gymnastika v nichž v mládí vynikala. Dostala se na olympiádu juniorů a možná by se příště zúčastnila i té skutečné, kdyby se nakonec nerozhodla pro herectví, s nímž od dětství paralelně koketovala. Sport jí dával možnost vybít energii, ale hraní jí umožňovalo zapomenout na okolní svět, v němž si připadala osamělá a nešťastná, zvlášť poté co se její rodiče rozvedli. Její otec původně pracoval u vzdušné národní obrany a matka Judy jako sekretářka, pak však otec vyměnil armádu za funkci obchodního cestujícího a rodina se často stěhovala.

I když jejich finanční situace nebyla rozhodně jednoduchá, Hilary údajně nikdy nepociťovala, že by žila skutečně v chudobě. Po rozvodu rodičů přitom matka přišla o práci a se 75 dolary v kapse se s dcerou přestěhovala do Los Angeles (Hilaryin o osm let starší bratr Dan už byl v té době na vlastních nohou). Z počátku bydlely v autě na parkovišti, později za jejich první výdělky pronajaly byt a koupily nafukovací matrace. Hilary brzy našla agenta a začala pracovat pro televizi. Dodnes si váží toho, že si může vydělávat jako herečka, ale odmítá svou práci považovat za výjimečnější než všechny ostatní profese. Přesto Swank patří k těm hercům (Renée Zellweger, Adrien Brody a další), kteří jsou pro roli ochotni bez váhání pozměnit svůj tělesný vzhled a v podstatě i obětovat zdraví.

Její první filmovou rolí byla vedlejší postava v Buffy, zabíječce upírů (1992), který co do úspěchu neměl nic společného s pozdějším stejnojmenným seriálem se Sarah Michelle Gellar v hlavní roli, přesto Hilary docela zviditelnil a ta získala stálou roli v seriálu Camp Wilder. Pro Swank to byl velice důležitý rok. Na pracovním večírku se seznámila s Chadem Lowem, kolegou z dalšího seriálu v produkci téže televize a byla z toho láska na prví pohled. Hilary nemohla uvěřit, že potkala toho pravého už v osmnácti, přesto spolu mladí herci hned začali žít a po pěti letech se vzali. Uspořádali velkou svatbu a Hilary si zahrála v několika manželových krátkometrážních filmech. Sdílení života s někým druhým bylo přitom pro samotářku Hilary zpočátku těžké už proto, že se v dopívání naučila být šťastná ve svých představách a osamělých snech.

Díky šťastnému vztahu ale překonala filmové vzlety a pády, mezi něž patří zkušenost s Beverly Hills 902 10 nebo Novým Karate Kid. V kdysi tolik populárním teenagerovském seriálu dostala roli svobodné matky Carly, a když už myslela, že má o stálou práci postaráno, producentům se postava dívky, do níž se zamiluje Steve Sanders (Ian Ziering) přestala líbit a o tři měsíce později celou Carly vyškrtli. Nadějně to vypadalo i s postavou Julie Pierce v akční komedii Nový Karate Kid, které se ale zdaleka nepodařilo navázat na slávu kdysi populárního filmu Karate Kid (1984). Hilary se tehdy potýkala s pochybnostmi o své kariéře herečky a hrála v béčkových televizních dramatech a hororech (Kounterfeit, Teror v rodině, Vracejí se... znovu).


30.7.1974
Lincoln, Nebraska, USA
Hilary Swank csfd

Ordinary AngelsThe Good MotherLovOsudové pokušeníJsem matkaVšechno, co měli55 schodůDouble Dutchess: Seeing DoubleLoganovi parťáciSpark: A Space TailSíla životaTo nejsi TySmrt si říká malárieIntimní pastŠťastný Nový rokOdsouzeníAmeliaVyletět z hnízdaKrvavá sklizeňMezi řádkyP.S. Miluji TěČerná DahliaAndělé s ocelovým hlasemMillion Dollar BabyRudý prachJádroZkurvená nocInsomnieAféra s náhrdelníkemTéměř dokonalý zločinKluci nepláčouVe stínu sekvojíQuiet Days in HollywoodZa každou cenuZločiny z vášně: Náměsíčný vrahPadělekTerror in the FamilyVracejí se... znovuNový Karate KidOběti zlobyBuffy, zabíječka upírůAlaska DailyAwayTrustBeverly Hills 90210


Aktualizace osobnostního profilu Hilary Swank: 31.10. 2023 21:26