Charlotte de Turckheim 69 let


Francouzská herečka Charlotte de Turckheim hraje především divadlo, často vystupuje v televizi, jako herečka i režisérka se prosadila také ve filmu. Pochází ze starobylé šlechtické rodiny z francouzsko-německého pomezí, jejím otcem je baron Arnaud de Turckheim (*1928). Charlotte vystudovala herectví a od roku 1978 je aktivní na divadelním jevišti. Před kamerou se objevila poprvé v hororu NOC SMRTI (La nuit de la mort, 1980), více ji ale zviditelnila až komedie KAŽDÝ ZAČÁTEK JE TĚŽKÝ (Le maitre de l'école, 1981) s populárním komikem Coluchem v hlavní roli. Spolu s další mimořádně úspěšnou komedií NENAPRAVITELNÍ NA PRÁZDNINÁCH (Les sous-doués en vacances, 1982) vstoupila do povědomí diváků a v první polovině 80. let byla značně vytíženou filmovou herečkou.

Svůj šlechtický původ nezapře také v historických kostýmech, ve filmu JEFFERON V PAŘÍŽI (Jefferson in Paris, 1994) hrála Marii Antoinettu, u nás jsme ji mohli vidět ve dvoudílném televizním filmu JEANNE POISON, MARKÝZA DE POMPADOUR (Jeanne Poison, marquise de Pompadour, 2006), kde ztvárnila královnu Marii Leszczyńskou, manželku Ludvíka XV. (Vincent Perez). Mezitím se pokusila i o vlastní režii a podle vlastního námětu natočila průměrnou komedii MŮJ OTEC, MOJE MATKA, MOJI BRATŘI A MOJE SESTRY (Mon père, ma mère, mes frères et mes soeurs, 1999). O něco větším úspěchem byl její další film ACH, TA ŠLECHTA (Les aristos, 2006); v obou filmech si také přidělila velké role.

Mezitím pokračovala i v práci v divadle, kromě osvědčené klasiky (Moliere) účinkovala i v moderních hrách a také si vyzkoušela divadelní režii, v letech 1990 a 1993 podnikla úspěšné turné po Francii a dalších francouzsky mluvících zemích (Švýcarsko, Belgie). Zajímavou polohu našla v samostatných vystoupeních "one woman show", s níž již řadu let sklízí úspěchy po celé Francii. Pro francouzské vojáky hraje také v Afghánistánu, což má pro ni význam v osobní rovině, protože její druhý manžel Eygalieres Piaton (*1952) má afghánský původ; mají spolu tři dcery. Zatím naposledy jsme Charlotte de Turckheim mohli vidět v komedii o luxusní svatební hostině (SVATEBNÍ DORT - Pièce montée, 2010). Po několikaleté přestávce znovu také režírovala (PÁNI! - Mince alors, 2012).


5.4.1955
Paříž, Île de France, Francie
Charlotte de Turckheim csfd

Mince alors 2 !Abdel et la ComtesseLoue-moi !Qui c'est les plus forts ?Les tourtereaux divorcentMoje léto v ProvenceGrand départCo je větší, to je hezčíLoď láskyLe Grand ménageSvatební dortUne enfance volée: L'affaire FinalyNew délireAristokratéJeanne Poisson, markýza de PompadourSvět se nezboříSkrývaná láskaUn été de caniculeSexes très opposésY a pas d'âge pour s'aimerBirds of PassageY'a pas d'âge pour s'aimerMůj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...Parents à mi-temps: Chassés-croisésLe surdouéPlaybackVzpomínky na PařížJefferson v PařížiParents à mi-tempsZachraň se kdo můžeš!Báječné časySecrets professionnels du Dr Apfelglück, LesTáta nebo milenecSalle de bain, LaÀ deux minutes prèsRats de Montsouris, LesŠuaniSale destinPravý břeh, levý břehRetenez-moi... ou je fais un malheur!Swannova láskaEdith a MarcelPozor! Je vaše žena jen vaše žena?Vnější znaky bohatstvíFolle histoire de Francis Perrin, LaMa femme s'appelle reviensNenapravitelní na prázdnináchKaždý začátek je těžkýKvětinové dětiLe Boulanger de SuresnesLa Nuit de la mort !Dépravées du plaisir, LesDigitální detoxDisparition inquiétanteStíny smrtiLa Loi de...


Aktualizace osobnostního profilu Charlotte de Turckheim: 16.11. 2023 22:26