Penelope Ann Miller 60 let


Penelope Andrea Miller se narodila jako prostřední ze tří dětí v kalifornském Los Angeles. Jejím otcem byl spisovatel a filmař Mark Miller, její matka Beatrice pracovala jako módní redaktorka pro časopis Harper´s Bazaar a později jako novinářka pro časopis Life. Její starší sestra Marisa je také herečkou a mladší sestra Savannah je sociání pracovnicí. Ve věku 15 let byla Penelope účastníkem dopravní nehody, když si její rodina vyjela na lyžařský výlet. Od této nehody má sotva znatelnou jizvu na pravé tváři. V 18 letech dokončila střední školu v Los Angeles a přestěhovala se do New Yorku, kde studovala divadlení vědu.

Další zlom nastal v roce 1994, kdy si zahrála tanečnici Gail, kterou miluje portorikánský zločinec Carlito (Al Pacino) v klasické gangsterce s lehce romantizujícím nádechem CARLITOVA CESTA. Za výkon v tomto snímku byla v tomtéž roce nominována na Zlatý Globus. O rok později si zahrála s Alecem Baldwinem v mysteriózním akčním dramatu MUŽ STÍNU. Za výkon v tomto snímku byla nominována na Saturn Award. V roce 1997 si střihla havní roli doktorky Margo Greenové, vyšetřující brutální vraždu jednoho z hlídačů chicagského přírodovědného muzea v hororovém thrilleru THE RELIC, za kterou byla nominována na Saturn Award. Za ztvárnění havní ženské role v nezávislém snímku RHAPSODY IN BLOOM (1998) získala zvláštní cenu poroty na hollywoodském filmovém festivalu.

V roce 2006 si Penelope zahrála hlavní roli ženy, hledající pravdu o smrti svého manžela a dětí během neobjasněné exploze ve španělském akčním thrilleru DOHODA a ve stejném roce si zahrála v komedii VESELÉ PRACHY, kde ztvárnila manželku zdánlivě předvídatelného chlapáka Henryho (Chevy Chase), který však jednoho dne omylem získá kufřík s několika miliony dolarů, což jemu i jeho rodině obrátí život naruby. V roce 2007 se Penelope objevila v hororovém thrilleru PROKLETÍ DOMU SLUNEČNIC, kde si zahrála společně s Kristen Stewart, Johnem Corbettem a Dylanem McDermottem. Ve stejném roce se objevil také v romantické komedii SNAŽIVÁ BLONDÝNA s Jessicou Simpson v hlavní roli. V roce 2008 dokončila natáčení snímku FREESTYLE, kde hraje matku Corbin Bleu a Madison Pettis. Jejím posledním dílem byl film THE DEADLIEST LESSON ze stejného roku, ve kterém ztvárnila učitelku, která se stane svědkem vraždy jednoh ze svých žáků, který se stal obětí neúprosného dodavatele drog. Penelope se objevila také v šesti epizodách seriálu VANISHED jako bývalá žena amerického senátora, jehož žena záhadně zmizela a zahrála si roli Fran v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY.

Jejím prvním manželem se v prosinci roku 1994 stal Will Arnett, ale již v následujícím roce se dvojice rozvedla. V květnu roku 2000 se provdala za Jamese Patricka Hugginse, se kterým žije doposud v Los Angeles a mají spolu dvě dcery: Eloisu May a Mariu Adelu.


13.1.1964
Los Angeles, California, USA
Penelope Ann Miller csfd

Murder at Hollow CreekThe Virgin of Highland ParkAdverseThe College Admissions ScandalŽivot je jízda...Pokušení Joyce MitchellovéThe Bronx BullZrození národaDobrodružství s robotemZachraňte LincolnaThink of MeUmělecMá mě rád, nemá mě rádKdo zachrání Grace B. JonesovouFree StyleUčebnice smrtiAmbiciózní blondýnkaProkletí domu slunečnicDohodaVeselý prachyBlízko nepříteliVezmi mě domůRudy: Příběh Rudyho Giulianiho, starosty New YorkuVelká rodinná sešlostBomba v srdciStrach promluvitDodsonův světJako pavoukWoman's a Helluva Thing, AÚplné odhaleníAmerická dívkaLulu se vracíChapter ZeroLet 535Rocky MarcianoManželství s nepřítelemRhapsody in BloomRuby BridgesSmrtící zónaLittle CityMerry Christmas, George BaileyRelicSrdce v pronájmuHon na čarodějniceStín ďáblaCarlitova cestaProměna Betty LouRok kometyPeníze jinýchDrsná čtvrťFlashbackNováčekPolicajt ze školkyČas probuzeníOur TownSmrtící ránaBig Top Pee-weeBiloxi Blues


Aktualizace osobnostního profilu Penelope Ann Miller: 28.3. 2024 21:00