Peyton Manning 48 let


Peyton Williams Manning byl ke kariéře hráče amerického fotbalu doslova předurčen, jeho otec Archie byl totiž talentovaným quarterbackem (rozehrávačem) draftovaným jako druhý v pořadí v roce 1971 a v Národní fotbalové lize (NFL) odehrál 13 sezón. Starší bratr Cooper byl talentovaným univerzitním hráčem, též quarterbackem, a byla mu předpovídána velká budoucnost v NFL, kvůli onemocnění páteře - útlaku krční míchy však musel s americkým fotbalem předčasně skončit. Na počest svého bratra Coopera nosil Peyton Manning na svém dresu po celou kariéru v NFL číslo 18, stejně jako Cooper na univerzitě. V NFL hraje i Peytonův mladší bratr Eli, též na pozici quarterbacka, v týmu New York Giants.

Peyton Manning se stal už za své kariéry hrající legendou a byl srovnáván s nejlepšími quarterbacky historie, k čemuž přispěl nejen jeho přepečlivý přístup ke hře a tréninku a fenomenální paměť potřebná pro zapamatování rozehrávek týmu, ale též výborné herní statistiky. Mnohými z nich vedl v době ukončení kariéry rekordy quarterbacků. Je řazen mezi nejlepší quarterbacky všech dob společně s Tomem Bradym a Joe Montanou, americkými sportovními celebritami, které zná alespoň podle jména téměř každý Američan, i když se o americký fotbal nebo sport vůbec nezajímá. Peyton pětkrát v kariéře získal NFL MVP Award, cenu pro nejužitečnějšího hráče svého týmu, která je považována za nejvyšší možné individuální ocenění a dá se brát jako cena pro nejlepšího hráče celé sezóny NFL. K tomu byl navíc oceněn ještě dvakrát jako nejlepší quarterback ligy, dohromady tedy byl nejlepším quarterbackem ligy zvolen sedmkrát. Trofej Vince Lombardiho, udělovanou týmu, který uspěje v Super Bowlu, finálovém zápasu NFL, a stane se tak vítězem celé ligy, dokázal Peyton Manning se svým týmem získat dvakrát. Poprvé v sezóně 2006 s Indianapolis Colts, podruhé ve své poslední sezóně kariéry (2015) s týmem Denver Broncos. Peyton Manning si těžko mohl přát lepší zakončení své kariéry než loučení s trofejí pro mistra ligy. Několik týdnů poté oficiálním prohlášením ukončil svou bohatou a úspěšnou kariéru, která mohla být ještě o trochu úspěšnější, kdyby se téměř polovinu své kariéry v NFL Peyton nepotýkal s chronickými problémy s krční páteří způsobující necitlivost a brnění v prstech pravé ruky, kterou jako pravák Peyton při rozehrávání míče používal a jeho hra byla těmito problémy ovlivněna.

Peyton Manning byl zatím třikrát pozván do televizního pořadu SATURDAY NIGHT LIVE (v roce 2007, 2008 a v roce 2015), v seriálu SIMPSONOVI v 8. epizodě 21. sezóny s názvem "Bratříčku, kde jsi?", ve které se objevili kromě něj i jeho bratři Eli a Cooper, namluvil sám sebe a přidal se do zástupu mediálně známých osobností, které se jako animované postavy v tomto slavném seriálu objevily.

Peyton Manning má se svou ženou Ashley dvojčata, syna Marshala a dceru Mosley. Věnuje se charitativní činnosti a je silně věřícím křesťanem.


24.3.1976
New Orleans, Louisiana, USA
Peyton Manning csfd

FerdinandSanta ClausoviTaková moderní rodinkaSimpsonoviHistory's Greatest of All-Time with Peyton ManningMcEnroe's PlacesAll MaddenTom Brady: Muž v aréně30 for 30Nine for IXThe Book of ManningSEC StoriedThe Boys of Fall57th Annual CMA AwardsGoldin: Království artefaktů56th Annual CMA AwardsVince's PlacesBrad Paisley Thinks He's SpecialPeyton's PlacesThe Kelly Clarkson ShowComedy Central Roast of Rob LoweSNL: 40th Anniversary Special60 Minutes SportsBefore They Were FamousSaturday Night Live: Just ShortsThe Girls Next DoorNoční show Davida LettermanaLive with Kelly and MarkEntertainment TonightSportsCenterSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Peyton Manning: 13.11. 2023 16:30