Rae Dawn Chong 63 let


Herečka s exotickou vizáží se narodila v Kanadě, v žilách jí ovšem koluje krev čínská, skotská, irská, indiánská a afro-americká. Má čtyři sourozence. K filmu měla odjakživa blízko, neboť její otec Tommy Chong je známým americkým kontroverzním hercem a režisérem. Již v teenagerském věku byla v hledáčku filmových a televizních producentů a zahrála si v několika nepříliš významných snímcích.

Zahrála si například ve snímku svého otce KORSIČTÍ BRATŘI, dále hlavní roli v muzikálovém dramatu BEAT STREET, po boku Arnolda Schwarzeneggera byla k vidění v dnes již kultovním akčňáku KOMANDO a ztělesnila i vedlejší roli v na 11 Oscarů nominovaném dramatu Stevena Spielberga PURPUROVÁ BARVA. Během natáčení komedie SOUL MAN poznala svého prvního manžela – herce C. Thomase Howella, známého například z filmu STOPAŘ.

V 90. letech její kariéra počala stagnovat a od té doby je k vidění spíše v béčkových projektech a televizních seriálech. V současné době žije střídavě v Los Angeles a kanadském Vancouveru, je potřetí vdaná a má dva syny. Rae Dawn Chong se rovněž aktivně zúčastňuje nejrůznějších charitativních akcí.


28.2.1961
Edmonton, Alberta, Kanada
Rae Dawn Chong csfd

We Are Gathered Here TodayThe Sleeping NegroVrátila jsem se z hrobuKnock 'em DeadShiverSouboj bájných tvorůJeff, který žije s mámouCyrusMax Havoc: Ohnivý kruhSíla dopaduConstellationNebezpečná přitažlivostThe VisitCosas que olvidé recordarProtektorZdánlivě snadnéAlibiHighballSbohem AmerikoFor HopeMaska smrtiStarlightFreeman - plačící drakPower of AttorneySkrýšThe BreakAmberwavesBocaPasákUkryt v časeV ulicích Los AngelesKdyž skončí večírekBorrower - Oběti bez hlavPrison Stories: Women on the InsideAmazonBuď v kliduDenialPříběhy z temnot: FilmTanec řetězůVražedná zvědavostRude AwakeningDítě štěstěnyŘeditel školyJak chutná černáBadge of the AssassinKomandoPurpurová barvaRunning Out of LuckVítězovéBeat StreetKorsičtí bratřiStrach v New YorkuVyber si měZákon městaBoj o oheňTop of the HillStony IslandThe Whiz Kid and the Mystery at RivertonWhen We Were PiratesInterview with the Vampire


Aktualizace osobnostního profilu Rae Dawn Chong: 30.10. 2023 15:44