Jiří Krytinář (1947 - 2015)


"Mějte se rádi, buďte na sebe hodní a buďte sví..."

V roce 1969 hrál ve svém prvním filmu ŠEST ČERNÝCH DÍVEK ANEB KAM ZMIZEL DOKTOR ZAJÍC. Od té doby hrál v desítkách filmů a pohádek a cca ve třiceti divadelních inscenacích. Hostoval a hrál např. v Národním divadle, Divadle bez Zábradlí, Hudebním divadle Karlín, ve Státní opeře Praha či v Zájezdovém divadle.

Zajímavé role ztvárnil v mnohých seriálech (např. HOSPODA či ARABELA). Jeho filmové působení není omezeno jen na hranice našich luhů a hájů, jak dokazují např. snímky AMADEUS režiséra Miloše Formana či horror HOWLING II.

Nezapomenutelný je však Jiří Krytinář v pohádkách - TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU, KOUZELNÝ MĚŠEC nebo PRINCEZNA ZA DUKÁT. Mezi divadelní hry, ve kterých Jiří Krytinář účinkoval, patří Carmen, La Bohema, Pohádka Máj nebo Mistr a Markétka.


28.4.1947
Sejřek, Československo
29.9.2015
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Jiří Krytinář csfd

Orest z rodu čarodejníkovUlovit miliardářeBathoryLetopisy Narnie: Princ KaspianO dívce, která šlápla na chlébŠíleníFeuer, Eis und DosenbierHurá na medvědaKuře melancholikNejasná zpráva o konci světaZvoník od Matky božíKouzelný měšecMladý Indiana Jones: Putování s otcemSestřička a princ ze snůBubáci pro všední denJediná na světěMá je pomstaHotýlek v srdci EvropyKanárská spojkaPrincezna Fantaghiró 3Benefice profesora Alexandra a Barbary de AnatoliaDie TigerinEvangelium podle PastýřůKačenka a strašidlaMat UraganaPrincezna za dukátCesta na jihozápadMůj přítel d'ArtagnanČeleď brouků finančníkůŽivé svetloAnděl svádí ďáblaF.T.F.T. na cestáchPražská 5Zázračná rosaČertovo vrecePravidlá kruhuMahulena, zlatá pannaPřezůvky štěstíKvílení vlkodlaků IIČarovné dědictvíAmadeusFešák HubertProdavač humoruO statečném kovářiTři veterániTřetí princKrakonoš a lyžníciDarmošlapTraumstadtTři oříšky pro PopelkuDívka na koštětiDovidenia v pekle, priateliaVelká neznámáŠest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc?Stopy života3 plus 1 s Miroslavem DonutilemČetnické humoresky


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Krytinář: 16.11. 2023 16:45