Virginia Mayo (1920 - 2005)


Filmová herečka a tanečnice Virginia Mayo se narodila dne 30. 11. 1920 jako Virginia Clara Jones v St. Louis v Missouri, USA. Odmala se věnovala tanci a v další kariéře tanečnice jí podporovala především sestra její matky. Virgi vystřídala celou řadu kvalitních tanečních i baletních instruktorů i učitelů stepu. Teta jí jako malé zajistila vystupování v St Louis městské opeře. Později ta samá teta zařídila její setkání s dalšími šesti dívkami. S těmi si nacvičily čísla a účinkovaly v Jeffersonově hotelu. Jako impresário a manager byl přijat estrádní umělec Andy Mayo, který byl dlouholetým varietním a cirkusovým umělcem a začal se starat o jejich práci, aby byla vždy na úrovni. Virginia pracovala ve varieté po dobu 3 let. Poté jí viděl Eddie Cantor a jako nový objev jí přizval v roce 1941 ke spolupráci na Broadway, kde vystupovala další dva roky.

V roce 1949 ve WHITE HEAT hrála velice nesympatickou, chladnou, odtažitou a zrádnou potvoru Vernu Jarrett, po boku Jamese Cagneye, který na rozdíl od předešlých rolí záporňáků gangsterů, kriminálníků a drsňáků hrál kladnou roli. Ve filmové kariéře pokračovala i v 50-tých a 60-tých letech. Často to byly westerny, dobrodružné snímky a nebo hudební, kde tančila a „zpívala“ – protože zpívat neuměla, vždy se našla nějaká vhodná zpěvačka, která její party přezpívala.

V roce 1947 se slavila svatba s divadelním a filmovým hercem Michael O'Sheou, se kterým měli holčičku Mary Katherine, která se narodila v roce 1953. Martin zemřel v roce 1973. Jejich rodina žila po celou dobu v krásném prostředí Thousand Oaks ve slunné Kalifornii. V roce 1990 věnovala Virginia Mayo rozsáhlé sbírky Hollywoodských pozoruhodností a vzpomínek do státní knihovny Thousand Oaks. Virginia zemřela 17. 1. 2005 ve věku 84 let v Los Angeles.


30.11.1920
Saint Louis, Missouri, USA
17.1.2005
Thousand Oaks, California, USA
Virginia Mayo csfd

The Man Next DoorPůlnoční svědekEvil SpiritsDo It Debbie's WayFrench QuarterHauntedWon Ton Ton, the Dog Who Saved HollywoodFugitive LoversFort UtahCastle of EvilYoung FuryJet Over the AtlanticLa rivolta dei mercenariMcGarry and His MouseWestboundFort DobbsThe Big LandThe Story of MankindThe Tall StrangerCongo CrossingGreat Day in the MorningThe Proud OnesPearl of the South PacificKrál Richard a křižáciStříbrný kalichDevil's CanyonShe's Back on BroadwaySouth Sea WomanShe's Working Her Way Through CollegeThe Iron MistressAlong the Great DivideCaptain Horatio Hornblower R.N.Painting the Clouds with SunshineStarliftBackfireThe Flame and the ArrowThe West Point StoryAlways Leave Them LaughingBílý žárColorado TerritoryFlaxy MartinRed LightThe Girl from Jones BeachSmart Girls Don't TalkZrodila se píseňOut of the BlueTajný život Waltera MittyhoChlapec z BrooklynuNejlepší léta našeho životaZázračný mužPrincezna a pirátSeven Days AshoreUp in ArmsFollies GirlJack LondonRemington SteeleSanta BarbaraTo je vražda, napsala


Aktualizace osobnostního profilu Virginia Mayo: 29.3. 2024 22:52