Gina McKee 60 let


Gina McKee je velmi dobře známá hlavně ve Velké Británii, kde se narodila. Tam se proslavila především rolemi v televizních seriálech „OUR FRIEND IN THE NORTH“, „THE BRASS EYE“ a „THE LENNY HENRY SHOW“. Hlavně první z uvedených seriálů z roku 1996 byl pro Ginu McKee velmi důležitý. Za roli v něm totiž následujícího roku obdržela hned tři významná britská ocenění, která jí nemalým dílem zvedla popularitu. Jako herečka získala uznání i v zahraničí, a to převážně svými snímky z konce 90. let, za které byla i patřičně ohodnocena.

Mezitím se objevuje v malých rolích v řadě filmech jako například: AKCE RACHEL (1989), ve snímku NAHÝ režiséra M. Leigha z roku 1993, kriminálním dramatu KRUPIÉR (1998) v hlavní roli s Clive Owenem, v dramatu ZTRÁTA SEXUÁLNÍ NEVINNOSTI (1999) pod režií Mika Figgise a v neposlední řadě také v historickém velkofilmu JOHANKA Z ARKU (1999) v hlavním roli s Millou Jovovich. Její velkou rolí v poslední době byla postava Irene Forsytové ve velkolepém britském seriálu SÁGA RODU FORSYTŮ (2002), kde po boku Damiana Lewise skutečně excelovala.

Z jejího osobního života se toho ví jen velmi málo. Pečlivě si ho totiž střeží. Přesto se ví, že už od roku 1982 je zapřísáhlou vegetariánkou. Roku 1989 se vdala za Keze Caryho, což potvrdila i v dokumentu PREMIER PASSIONS (1998), který sledoval její cestu životem. A v roce 2002 jí byl udělen čestný doktorát umění univerzity z rodného Sunderlandu.


14.4.1964
Sunderland, Tyne and Wear, England, Velká Británie
Gina McKee csfd

The End We Start FromMůj policistaTypist Artist Pirate KingLX 2048Lies We TellNit z přízrakůHectorTaj MahalJimmy P.DivePolitické kruhyFiona's StoryAnd When Did You Last See Your Father?PokáníStarožitníkův krámFussballfieberScény z partnerského životaThe Lavender ListTsunami: NásledkyBaby War, TheBobbyMaska zrcadlaHořké vzpomínkyMickybo a jáZtracený princHra o smrtiPodivná tajemstvíČlověk v ZOONení nad JimmyhoDrsný holkyJohanka z ArkuNotting HillThe PassionV zemi divůZtráta sexuální nevinnostiKrupiérBeyond FearNechte maličkých...The Life of StuffElement of DoubtTreasure SeekersNahýSmack and ThistleHe's Asking for MeSpis o RáchelWiltDoupě bílého červaBlack NarcissusKateřina VelikáThe RookBodyguard


Aktualizace osobnostního profilu Gina McKee: 19.11. 2023 16:28