James McTeigue 56 let


James McTeigue se narodil 29. prosince 1967 v australském Sydney. Po dokončení vysoké školy začal působit v televizi jako asistent produkce. Postupně získal zkušenosti a důležitější pozice u filmu. Okolo roku 1994 zamířil do Hollywoodu, kde se jako asistent režie podílel mimochodem na snímcích NO ESCAPE a STREET FIGHTER. V roce 1997 byl v pozici asistenta i u snímků PARADISE ROAD, THE WELL a seriálu BIG SKY. Dále ještě stojí za zmínku sci-fi DARK CITY.

Zásadní byl ale rok 2006, kdy do kin uvedl svůj první celovečerní film V JAKO VENDETA. Tento známý komiks Alana Moorea přepsali sourozenci Wachovští a produkoval ho Joel Silver, který již produkoval trilogii Matrix. Stejný tým se také sešel v roce 2009 u snímku NINJA ASSASSIN, který ale neměl takový úspěch jako jeho debut. V roce 2007 pomáhal ještě Oliveru Hirchbieglovi s jeho sci-fi thrillerem INVAZE.

V roce 2009 vyjádřil zájem režírovat restart Supermana, ale studio Warner Bros. nakonec tento projekt zadalo režisérovi Zacku Snyderovi. McTeguie tedy dostal jiný projekt inspirující se povídkou Edgara Alana Poea s názvem HAVRAN.


29.12.1967
Sydney, New South Wales, Austrálie
James McTeigue csfd

Noční útokNess/CaponePoslední přežijeHavranNinja AssassinInvazeV jako VendetaMesiášOsmý smyslMarco PoloCaserta Palace DreamMatrix ResurrectionsZrod komiksových superhrdinů'V for Vendetta' UnmaskedEngland Prevails: V for Vendetta and the New Wave in ComicsFreedom! Forever!: Making 'V for Vendetta'The Burly Man ChroniclesThe Matrix Reloaded: Teahouse FightCrash CourseHBO First Look


Aktualizace osobnostního profilu James McTeigue: 4.4. 2024 01:47