Emma Watson 34 let


Emma strávila dětství v britském Oxfordu, kam se ve svých pěti letech přestěhovala po rozvodu svých rodičů z Paříže. Když se v devíti letech dozvěděla, že byla vybrána do hlavní ženské role ve fantasy sáze Harry Potter, neměla pravděpodobně vůbec tušení, do jaké míry to změní její život a jaké dveře se před ní díky tomu otevřou. První díl dorazil do kin v roce 2001. Následovalo v přibližně dvouletých intervalech sedm dalších pokračování. Finančně nejúspěšnější filmová sága všech dob dospěla do svého finále v roce 2011. Jenom za poslední dvě části vyinkasovala Emma 30 miliónů dolarů. V roce 2009 byla nejlépe placenou herečkou v Hollywoodu. Její první rolí mimo svět čarodějného učně byla v roce 2007 televizní adaptace románu od Heidi Thomas Baletní Střevíčky. O rok později propůjčila svůj hlas princezně v animované pohádce Příběh o Zoufálkovi.

V roce 2011 se objevila v menší roli maskérky Lucy ve filmu My Week with Marylin. Následně si vzala roční pauzu, aby se mohla soustředit na studium na americké univerzitě Brown, kam nastoupila v roce 2009. Na sklonku roku 2012 se vrátila na filmové plátno v adaptaci stejnojmenného románu The Perks of Being Wallflower. V roce 2013 si Emma splnila jeden ze svých životních snů. Tím byla spolupráce s americkou režisérkou a scénáristkou Sofii Coppolou ve filmu Bling Ring: Jako VIPky, založeném na skutečném příběhu skupiny teenagerů vykrádajících domy slavných celebrit. Ve stejném roce si zahrála samu sebe v bláznivé komedii Apokalypsa v Hollywoodu, kterou režíroval Seth Rogen.

Emma je ženou mnoha tváří. Navzdory slibně se rozvíjející herecké kariéře, není stříbrné plátno jejím jediným zájmem. Rejstřík jejích aktivit je značně široký a obsahuje např. modeling, návrhářství, charitu nebo spolupráci s neziskovými organizacemi.

V blízké budoucnosti se objeví v biblickém drama Noah, ve kterém si zahraje po boku Russela Crowea a Jennifer Connely. Zajímavou hereckou zkušeností bude nová adaptace knihy Kráska a Zvíře pod režisérskou taktovkou Guillerma de Tora. Posledním známý projektem bude filmová verze románu Queen of the Tearling. Emma by se měla zhostit hlavní role a společně s Davidem Heymanem, který byl výkonným producentem Harryho Pottera, plánují film i produkovat.


15.4.1990
Paříž, Île de France, Francie
Emma Watson csfd

Malé ženyCircle: Uzavřený kruhKráska a zvířeKolonieRegresiónNoeApokalypsa v HollywooduBling Ring: Jako VIPkyCharlieho malá tajemstvíHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Můj týden s MarilynHarry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Princ dvojí krvePříběh o ZoufálkoviBaletní střevíčkyHarry Potter a Fénixův řádThe Children's Party at the PalaceHarry Potter a Ohnivý pohárHarry Potter a vězeň z AzkabanuHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Kámen mudrcůSmoshMinistry of MayhemThe Vicar of Dibley(K)nox: The Rob Knox StoryHarry Potter 20 let filmové magie: Návrat do BradavicSkutečný Bling Ring: Okradený HollywoodAn Audience with AdeleFilmy našeho dětstvíCreating the World of Harry Potter, Part 8: Growing UpCreating the World of Harry Potter, Part 5: EvolutionCreating the World of Harry Potter, Part 6: Magical EffectsHarry Potter a jeho 50 nejBig Movie Premiere: Harry Potter & the Deathly Hallows Pt. 1Creating the World of Harry Potter, Part 3: CreaturesCreating the World of Harry Potter, Part 4: Sound and MusicCreating the World of Harry Potter, Part 1: The Magic BeginsCreating the World of Harry Potter, Part 2: CharactersHidden Secrets of Harry Potter, TheReflections on the Fourth FilmSpace Top 10 Countdown'Harry Potter': Behind the MagicHead to Shrunken HeadThe Magic Touch of Harry PotterInterviews with StudentsHarry Potter: Behind the MagicGetawayAriana Grande feat. John Legend - Beauty and the BeastOne Night Only - Say You Don't Want ItHarry Potter a Kámen mudrcůPickledThe EE British Academy Film Awards 2022Hollywood InsiderThe 75th Golden Globe AwardsMTV Movie & TV Awards 20172014 MTV Movie Awards86. Annual Academy AwardsHarry Potter: The Making of Diagon AlleyOscar's Red Carpet 2014


Aktualizace osobnostního profilu Emma Watson: 30.10. 2023 20:06