John Capodice 82 let


John Capodice je americký herec převážně charakterových rolí a producent.

Z jeho nejnovějších hereckých vystoupeních můžeme vzpomenout seriál z politického prostředí THE WEST WING /1999-2006/, drama seriál SIX FEET UNDER /2001-2005/, kde ztvárnil roli Tommyho Romana nebo další z řady populárních televizních krimi seriálů CSI: CRIME SCENE INIVESTIGATION /2000-současnost 2014/.

Capodice je také činným v divadelním světě, kde hraje především na Off-Broadway scénách. Jako vězeňský dozorce hrál ve hře „Getting Out" v produkci divadla Marymount Manhattan Theatre /1978/ a taktéž na prknech divadla Lucille Lortel Theatre. Hra získala dvě ceny Outer Critics Circle Award /1979/. Spolu s Johnem Lithgowem, Georgem Segalem a Johnem C. McGinleym hrál na Broadwayi ve hře „Requiem For a Heavyweight". V roce 1982 ztvárnil Capodice roli Doyla ve fantasy dramatu Q a jako Tommy účinkoval v dramatu FAMILY BUSINESS /1982/, kde mu byly hereckými partnery Dustin Hoffman a Sean Connery. S Michaelem Douglasem si zahrál v dramatu WALL STREET /1987/ a s Jimem Carrym v komedii ACE VENTURA: PET DETECTIVE /1994/. V roce 1991 se objevil ve filmu Olivera Stonea THE DOORS a v komedii Arthura Millera SEE NO EVIL, HEAR NO EVIL, kde ztvárnil postavu policejního detektiva. Další vedlejší role si zahrál v parodické komedii THE NAKED GUN 33 1/3: THE FINAL INSULT /1994/, v akčním sci-fi blockbusteru INDEPENDENCE DAY /1996/ nebo v akčním krimi filmu ENEMY OF THE STATE /1998/.

Svůj hlas propůjčil postavě Sidneyho Pena z video hry MAFIA II /2010/.


25.12.1941
Chicago, Illinois, USA
John Capodice csfd

El CoyoteLost AngelasFrank and AvaSharkskinMiami or Bust: A Hoboken BetPoslední záchranaMasakr na střední školeDark Room TheaterFalešný castingJesus, Mary and JoeyKořeny mafieSklapni a polib měCarolinaDesert RoseStreetsweeper, TheA Month of SundaysBlasphemy the MovieHra na dvě stranyPohřbené lžiThe DefectorsPrice of GlorySmrtící hrozbaThe Amati GirlsWake In Providence, AKiss of a StrangerMafiánský synekNepřítel státuPán ringuSimon SaysTrue FriendsWith Friends Like These...Batman a SupermanDilemaExecutive PowerDen nezávislostiFantomTo Love, Honor, and DeceiveWedding Bell BluesBlbouniAce Ventura: Zvířecí detektivBláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapasMizeraNebezpečná rychlostPorotaSkautVražda v Beverly HillsCooperstownKrevní pouto: Smrt v rodiněPercy & ThunderPodstata spravedlnostiRodinné modlitbyZabijákLíbánky v Las VegasVodní motorHorečkaLookwellPoldovi v patáchThe DoorsGremlins 2Jakubův žebřík


Aktualizace osobnostního profilu John Capodice: 26.4. 2024 16:59