Heino Ferch 60 let


Heino Ferch, známý českým divákům z filmů PÁD TŘETÍ ŘÍŠE, VINCENT JEDE K MOŘI a DER BAADER MEINHOF KOMPLEX si první peníze vydělal jako patnáctiletý, v muzikálu CAN CAN. Režisérem byl Franz Baur-Pantouiler, v tu dobu sólista bavorské Státní opery a šlo spíše o akrobatické vystoupení. Ferch se totiž do roku 1984 věnoval sportovní gymnastice a patřil k oporám bundesligy. Roku 1987 ukončil studia na salzburském Mozarteu. Zde vedle základů hudby, baletu a zpěvu, obdržel i základy herectví.

V roce 2001 měl v německé televizi premiéru dvojdílný TUNEL. Zde již hrál hlavní roli a nebylo pochyby o tom, že dobře. TUNEL byl natočen podle skutečného příběhu, kdy z východního Berlína uteklo v noci na 15. září 1962 135 m dlouhým tunelem 29 občanů NDR. A bylo našlápnuto dál. PÁD TŘETÍ ŘÍŠE z roku 2004, ve kterém Ferch ztvárnil Alberta Speera. Nešlo o hlavní roli, ale PÁD TŘETÍ ŘÍŠE je bezesporu ukázkou dobře provedené filmařiny, ke které přispěl i Ferch. U válečných filmů zůstal, i když funkčně spadl dolů. Ve VZDUŠNÝ MOST hrál amerického generála Philippa Turnera. Roku 2006 se k nešťastnému tématu berlínské zdi vrátil filmem STUDENÉ LÉTO.(Pro němce obdoba naší Mnichovské dohody. Mezinárodními dohodami byly domluveny vždy čtyři sektory. O rozdělení Německa, ani Berlína nikdy nepadlo ani slovo a byl to šok, když k tomu došlo.) V následujících letech se z Fercha stal herec, plnící v německém filmu stejnou úlohu, jako koření v dobrém jídle. Skromný, vždy připravený a vezme i vedlejší roli. V letech 1988 až 2015 hrál ve 33 filmech a dostal se do povědomí mezinárodní produkce.

Následoval SMÍCH RACKŮ, kde měl s Margrét Vilhjálmsdóttir nádherné postelové scény. SMÍCH RACKŮ ale není o erotice, jedná se o kvalitní vztahové drama žena versus muž, končící jeho smrtí. Z filmu číší modlitba: “Pane Bože, ať jsem plodná a dej mi dobrého muže. A kdyby to byl hajzl, dej mi sílu ho zabít a dobrou přítelkyni, aby mi ho pomohla zahrabat.” Jako dabér propůjčil svůj hlas Davidu Morsemu v PROTOTYP a Woodynu Harrelsonovi v PALMETTO.

Devět let (do roku 1999) žil s herečkou Suzanne von Borsody. Poté si pořídil s jinou ženou nemanželskou dceru. Nakonec poznal amatérskou žokejku Marie-Jeanette Steinlovou (Steinlová je vícestranná jezdkyně drezůry, překážek, skoků, koňského póla aj. Zvládne s koněm i valčík a polonézu. Jezdit začala jako čtyřetá na ponym. Je německá olympionička a jednou z nejvýraznějších osobností tohoto sportu.) V roce 2005 se snoubenci vzali. Roku 2007 se Ferch usadil po boku manželky v bavorském Inning am Ammersee, manželé totiž hrají aktivně koňské pólo za Polo Club v Landsberg-Ammersee. Od roku 2008 vychovává pár dceru, roku 2013 přibyl syn.


18.8.1963
Bremerhaven, Bremen, Západní Německo
Heino Ferch csfd

Briefe aus dem JenseitsDas Beste kommt noch!Die Frau im MeerDie Geschichte der Menschheit - leicht gekürztWo ist meine Schwester?Ein Mädchen wird vermisstNie zu spätTalent na zločin: Tajemství krásyWer einmal stirbt dem glaubt man nichtLiebe ist unberechenbarTajemství mořské hlubinyDas Mädchen am StrandDie Spur der MörderDie verschwundene FamilieLiebe verjährt nichtTalent na zločin: Tajemství DahliíThe Dresden CodexDer RichterHot DogAngst - Der Feind in meinem HausConni a její kamarádi - Tyranosaurovo tajemstvíEin Kind wird gesuchtTalent na zločin: Tajemství růžového diamantuTalent na zločin: Tajemství vážekConni a její kamarádiFritz Lang mezi námiKeine Ehe ohne PauseDer VerlustJak Honza ke štěstí přišelMara und der FeuerbringerMein Sohn HelenTod eines MädchensZmizelá a obviněnáSarajevo 1914TigersKlan WagnerůVerratene FreundeWenn es am schönsten istDeckname LunaEin vorbildliches EhepaarHanni & Nanni 2München 72 - Das AttentatRuhmRottmann schlägt zurückVater Mutter MörderVerschollen am KapDas Leben ist zu langDie Toten vom SchwarzwaldHanni a NanniIm DschungelJerry CottonKennedys HirnMax SchmelingTod in IstanbulVincent jede k mořiEntführtVize - Život Hildegardy z BingenuDer Baader Meinhof KomplexProlomit zeďUnd Jimmy ging zum Regenbogen


Aktualizace osobnostního profilu Heino Ferch: 19.11. 2023 10:42