Mark Gatiss 57 let


Mark Gattis, britský herec, scénárista a spisovatel se narodil 17. října 1966 v Sedgefieldu, County Durham, Anglii. Je známý jako člen komediální skupiny THE LEAGUE OF GENTLEMEN a je také jedním ze tří lidí, kteří jak psali scénář, tak hráli v seriálu DR. WHO.

Zahrál si i v několika celovečerních filmech, jako BRIGHT YOUNG THINGS od britského kolegy Stephena Frye, v komedii parodii SHAUN OF THE DEAD, nebo jako kolega Pemberton v MATCH POINT. Daboval také ve filmu WALLACE & GROMIT IN THE CURSE OF THE WERE-RABBIT. Dále měl menší role v několika seriálech, NIGHTY NIGHT, FUNLAND, CLONE nebo CROOKED HOUSE.

Je znám pro svou oblibu britské science fiction, takže se účastnil na tvorbě DR. WHO, ke kterému napsal i pár povídek. Často se též objevuje na BBC rádiu, kde pracuje na komediích, třeba Nebulous.


17.10.1966
Darlington, Durham, England, Velká Británie
Mark Gatiss csfd

The Amazing Mr BlundenSherlock: Přízračná nevěstaAn Adventure in Space and TimeFirst Men in the Moon, TheThe Worst Journey in the WorldZkáza spolku gentlemanůThe Pitch of FearUnnatural SelectionZero Imperative, TheDraculaPán časuQueersSherlockAgatha Christie's PoirotCrooked HouseRandall a HopkirkLiga gentlemanůA History of Horror with Mark GatissLeague of Gentlemen: Live at Drury Lane, TheCount MagnusMartin's CloseThe Dead RoomSherlock: Many Happy ReturnsGlobal ConspiracyThe KidnappersThe Web of Caves


Aktualizace osobnostního profilu Mark Gatiss: 30.10. 2023 21:08