Mike O'Malley 57 let


31. října 1966 se ve městě Boston (Massachusetts) narodil americký herec a dramatik Michael Edward 'Mike' O'Malley. Objevuje se především televizních sériích, ale také ve filmech po boku hvězdnějších jmen. Jeho rodiče Marianne a Tony O'Malley jsou irského původu. Mike roku 1984 vystudoval na Střední škole Bishop Guertin v Nashua, New Hampshire odkud pokračoval na studium divadla na University of New Hampshire. Od studentských let je členem bratrství Kappa Sigma. Roku 2006 se vrátil na svou alma mater se zahajovacím projevem pro univerzitní 136. třidu absolventů a obdržel zde také čestný doktorát. S manželkou Lisou má tři děti - Fiona, Seamus a Declan.

Z filmové tvorby stojí za zmínku například role učitele astronomie ve filmu DRTIVÝ DOPAD z roku 1998, kde se objevil po boku Elijaha Wooda. Dále sekundoval Johnu Cusackovi a Billy Bob Thorntonovi ve filmu z prostředí leteckého dispečinku BLÁZNIVÁ RUNWAY. V roce 2000 si zahrál vedle Sandry Bullock muže závislého na sexu ve filmu 28 DNÍ. Nebo v romantické komedii PAN BOŽSKÝ, ve filmu s Georgem Clooneym TVRDÉ PALICE, romantické adaptaci románu JÍST, MEDITOVAT, MILOVAT, či rodinné komedii SEZNAMTE SE S DAVEM.

Jako dramatik Mike napsal tři hry, z nichž dvě byly uvedeny takzvaně Off-Broadway, což znamená v New Yorku na sále s kapacitou 99 - 500 míst, tedy v divadlech menších, než jsou na Broadwayi. Tyto dvě hry nesou název THREE YEARS FROM THIRTY a DIVERTING DEVOTION, zatímco třetí hra SERCHING FOR CERTAINTY byla produkována v Los Angeles.

Zajímavostí je Mikeova vášeň pro sport, především baseball. Je zapřísáhlým fanouškem týmu Boston Red Sox a hokejového týmu Boston Bruins. V seriálech často nosil baseballovou čepici s logem týmu Red Sox.


31.10.1966
Boston, Massachusetts, USA
Mike O'Malley csfd

3 Days with DadSully: Zázrak na řece HudsonDiagnóza: ŠampiónDobré manželství3 Geezers!R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých AgentůKočkaProdigy BullyFamily AlbumPařba v zapadákověInformátor!Pretty/HandsomeOn BroadwayDokonalý chlap28 dníBláznivá runwayAbove FreezingDrtivý dopadLásky z L.A.Cesta do rájeThe Strange Case of the End of Civilization as We Know ItHeelsZákladka Willarda AbbottaLedová archaDobré místoChyťte ho!The Morning ShowWayne


Aktualizace osobnostního profilu Mike O'Malley: 31.10. 2023 12:11