Allison Smith 54 let


Allison se narodila v New Yorku jako nejmladší ze šesti dětí, ale vyrůstala v Bergen County v New Jersey. Její profesionální kariéra se začala odvíjet již v devíti letech v broadwyském muzikálu Evita, po kterém brzy následovala titulní role v muzikálu Annie. To jí bylo deset let. V té době byla nejmladší představitelkou broadwayského muzikálu a ztvárňovala tuto roli po tři roky.

K jejím nejznámějším počinům patří působení ve všech sedmi sériích seriálu společnosti NBC ZÁPADNÍ KŘÍDLO, kde ztvárňovala Mallory O´Brienovou. Od úspěchu Západního křídla se v poseldních letech objevila už jen v epizodních rolích několika seriálů – napříkald v minisérii společnosti CBS HELTER SKELTER z roku 2004, ve které hrála vražedkyni Patricii Krenwinkelovou a objevila se také jako host v pilotním díle seriálu CLOSER (2005). Allison se věnuje také zpvěu - jako zpěvačka vystupovala v Carnegie Hall, Radio City Music Hall, ale i v Bílém domě.

V červnu 2001 se jejím manželem stal právník a víceprezident ASCAP (American Society of Composers, Authors and Paublishers) Randy Grimmett, se kterým žije doposud a má s ním dvě dcery.


9.12.1969
New York City, New York, USA
Allison Smith csfd

WeightObyčejné zázrakyZáhadná žena: Vražda v lázníchHlava nehlavaDíryThe AnimatrixDům v kraji hrůzyBuddy FaroLos años bárbarosPastNepustím těPříběh jednoho životaA Reason to BelieveKecy o ženskejchMladý Indiana Jones: Hollywoodské třeštěníPátek třináctého 9Tattle: When to Tell on a FriendDifferent Twist, AEvita PerónováOrphans, Waifs and WardsWill a GraceAmerický tátaFranklin a BashGriffinoviProzíravostKriminálka Las VegasChildrens HospitalVražedná číslaTrust MeOdložené případyHnutí mysliDr. HousePlastická chirurgie s. r. o.Posel ztracených dušíScrubs: DoktůrciZápadní křídloInconceivableUzavřený případZločiny ze sousedstvíPohotovost


Aktualizace osobnostního profilu Allison Smith: 2.11. 2023 11:37