Grace Lee Whitney (1930 - 2015)


Grace – rodným jménem Mary Anne Chase – se narodila v městě Ann Arbor ve státě Michigan. Po narození ji adoptovala rodina Whitneyových, která ji přejmenovala na Grace Elaine Whitneyovou. Svou kariéru začínala ve 14 letech jako dětská zpěvačka na detroitském rádiu WJR, ale brzy se začala objevovat v hudebních klubech a vyrazila na turné se skupinou Spikea Jonese.

V 70. a 80. letech Grace zpívala s mnoha orchestry a hudebními skupinami, včetně orchestru Keitha Williamse. Poté, co se stala frontmankou své hudební skupiny Star, se soustředila na jazzový a popový zpěv. Grace napsala také vlastní autobiografii, která nese název: The longest Trek: My tour of the Galaxy. Rolí, která ji ale bezesporu nejvíc proslavila, byla role Janice Randové, osobní asistentky kapitána Jamese T. Kirka ve fimu a seriálu STAR TREK. Grace už poté nedokázala překročit její stín a žádné jiné filmové nabídky již nedostala. Jejím manželem byl Jack Dale, se kterým má Grace syna Scotta, který je také hercem.


1.4.1930
Ann Arbor, Michigan, USA
1.5.2015
Coarsegold, California, USA
Grace Lee Whitney csfd

Star Trek: Of Gods and MenSpotlight on Grace Lee WhitneyStar Trek VI: Neobjevená zeměStar Trek IV: Cesta domůStar Trek III: Pátrání po SpockoviMalý géniusStar Trek: FilmPolice StorySladká IrmaThe Man from GalvestonVlastní žena se nekritizujePublic Affair, APlná kapsa zázrakůNěkdo to rád horkéThe Naked and the DeadRiding ShotgunTop BananaDům voskových figurínHannah Lee: An American PrimitiveThe Texan Meets Calamity JaneStar Trek: New VoyagesDiagnóza vraždaStar Trek: Vesmírná loď VoyagerHart a HartováBatmanStar TrekBewitchedThe Outer LimitsThe VirginianQueen for a DayThe CaptainsBring Back... Star TrekTrekkiesSci Fi Visionaries


Aktualizace osobnostního profilu Grace Lee Whitney: 28.3. 2024 00:14