Ming-Choi Ng


Čínský herec, bojový umělec, akční choreograf, producent a moderátor Ming-Tsai Wu je také znám pod jménem Ng Ming-Choi. V kruzích kung fu fandů je dobře znám jako Yuen Ting, jelikož byl členem legendárních akrobatů ''Seven Little Fortunes''. Šlo o nejschopnější akrobaty z Pekingské čínské opery mezi kterými byli herci Jackie Chan, Sammo Hung, Wah Yuen, Biao Yuen, Tak Yuen a Mo Yuen. Již útlém věku byli využívání jako komparz v kung fu filmech, kde se všichni velmi brzy uchytili.

V dalších letech je stále vidět ve známých i neznámých filmech se Sammo Hungem, Han Ying-Chiehem a Pei Pei Chengovou, i když jen v menších rolích thugů, banditů či stráží. První větší roli má s krásnou Shih Szu v úspěšné peckovačce The Young Avenger (1972) a může se pochlubit účastí v kultech s Brucem Lee v Fist of Fury (1972) a v Enter the Dragon (1973). O hlavních rolích Yuen Tinga v 70.letech se dá mluvit ve filmech Kung Fu King (1973) s Likem Cheungem, The Sharp Fists in Kung Fu (1974) koordinovaném Lam Ying Chingem, nebo Little Superman (1975) s Brucem Leungem.

V té době je hojně obsazován režiséry Lo Weiem a Kingem Hu, také se začíná uplatňovat i na poli akční choreografie flicky The Lady Killer (1977) se Sylvií Changovou a Robertem Leem (bratr Bruce Lee), pak v akčním Showdown at the Equator (1978), kde i v hlavní rolí utkví s Bruce Leungem a v Raining in the Mountain (1979) a Legend of the Mountain (1979) koordinuje souboje a hraje společně se Sylvií Chang a Hsu Fengovou. Za zmínku stojí i velká role v opovážlivém Sensual Pleasures (1978) a do hlavní role si Yuen Tinga vyžádal choreograf Tommy Lee v Butcher Wing (1979). Hlavní role v průměrném Little Mad Guy (1980) nijak nevyčnívá, ale zachránil se větší rolí v úspěšném akčňáku Green Killer (1982).

Během 80.let se jako herec postupně vytrácel, ale uplatnil se jako komentátor a během 90.let i jako producent. Jeho poslední role byla v drsném ratingu III., šlo o erotický thrill Tender Killer (1994). Yuen Ting ztvárnil přes 70 filmových rolí.

Ming-Choi Ng csfd

Miao tan shuang jiaoZai jian ying xiongShu nu ye feng kuangFan wan diAngry Young ManLeng xie gong fanDaggers 8Kong shan ling yuShan zhong zhuan qiGuo jiang long du chuang hu xueZi yue shi si xing yeFeng hua xue yueGui ma gu ye ziA Mao zheng chuanNian hua re caoPian cai pian seShe wang ziSheng long huo hu xiao ying xiongJue shouTie han rou qingZhong lie tuBoj o červený písekDrak přicházíMa lu xiao ying xiongNone But the BraveTou du keYing chun ge zhi FengboDa nei gao shouHe qi daoHei ling guanJedna pěst jako kladivoPi li quanPěst plná hněvuShi si nu ying haoThe Young AvengerTie quanDao Bu Liu RenDotek zenuGui nu chuanXia shi hangXue fu menZhong kui niang ziAi qing de dai jiaDuan hun daoHuang jiang nu xiaJin yi da xiaNu jian kuang daoDu long tanFei yan jin daoDuo hun lingDa xiao huang tian baAi de jiao yuMaka


Aktualizace osobnostního profilu Ming-Choi Ng: 20.11. 2023 06:09