Billy Corgan 57 let


Americký hudebník, zpěvák, skladatel a profesionální promotér wrestlingu William Patrick Corgan Jr. je známý pod jménem Billy Corgan.

Na základní škole díky své předčasné vyspělosti vynikal hlavně ve sportu. Na střední škole byl hráčem baseballového týmu v Marquardtu a jako vášnivý sběratel měl na 10 000 baseballových karet, rovněž v rádiu poslouchal každý zápas týmu Chicago Cubs. Během školních let se začal zajímat i o muziku a hraní na kytaru. Otec mu koupil ohraného Les Paula a doporučil mu poslech kytaristů Jeffa Becka a Jimiho Hendrixe. V počátcích ho hudebně formovaly kapely jako Black Sabbath, Cheap Trick, John Cale, Queen, Boston, ELO nebo Rush. Ke konci studijních let, kdy promoval jako čestný student, ujížděl na post punkových kapelách typu Bauhaus, nebo The Cure.

Přes nabídky různých grantů a stipendií od své babičky se 191 cm vysoký Billy nakonec rozhodl stát se muzikantem na plný úvazek. Chicagská scéna mu však byla malá a rozhodl se přestěhovat na Floridu, kde založil kapelu The Marked, pojmenovanou dle nápadných mateřských znamení Corgana i bubeníka Rona Roesinga. Po neúspěchu se vrací zpět do Chicaga ke svému otci. V letech 1987 a 1988 hrál na kytaru v chicagské kapele Deep Blue Dream, kde hrál také frontman Static-X Wayne Static, ale Billy už má v hlavě budoucí formaci The Smashing Pumpkins.

V té době Billy pracoval v obchodě s gramodeskama, kde se poznal s kytaristou Jamesem Ihou, se kterým začal nahrávat ponuré gothic popové skladby. Během jednoho koncertu v jednou zaplivaném klubu se Billy setkává s basistkou D'arcy Wretzky, se kterou se dohadoval o kapele, která právě hrála. Vznikají Smashing Pumpkins, trio začalo hrát po místních klubech s bicím automatem na perkuse, než přijali bubeníka Jimmyho Chamberlina.


17.3.1967
Elk Grove, Chicago, Illinois, USA
Billy Corgan csfd

SkymanSrdce je zrádná děvkaŠňupStigmataMistři hrůzyHead GamesHole: Be a ManSmashing Pumpkins: The Everlasting GazeThe Smashing Pumpkins: RhinocerosSimpsonoviThe Pedal MovieRUSH: Cinema Strangiato 2019Man in the Camo JacketL7: Pretend We're DeadRock IconsBarbed Wire City: The Unauthorized Story of Extreme Championship WrestlingThe Smashing Pumpkins - OceaniaSunset StripMusicWe Believe the MovieSmashing Pumpkins: If All Goes Wrong100 Greatest Artists of Hard RockFreaks, Nerds & WeirdosWilliam Patrick Corgan - The SpaniardsThe Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly WingsSmashing Pumpkins: SuperchristThe Smashing Pumpkins: 1979The Smashing Pumpkins: Tonight, TonightThe Smashing Pumpkins: DisarmSmashing Pumpkins: TodayThe Simpsons: Backstage PassPaltrocast with Darren PaltrowitzThe Tonight Show Starring Jimmy FallonPiers Morgan TonightTop of the PopsSBC Blue RoomWrestleMania 21RedbarLast Call with Carson DalySunriseWWE SmackDown LIVE!The 39th Annual Grammy AwardsMTV Video Music Awards 1996Howard SternMTV Video Music Awards 1994WGN Morning NewsNoční show Davida LettermanaNoční Show  Jaye Lenoe120 MinutesSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Billy Corgan: 18.3. 2024 01:58