Giuliano Gemma (1938 - 2013)


Narodil se v Římě, vyrůstal v Reggio Emilia, ale s rodiči se v roce 1944 do Říma vrátil. Při hře v trávě jednou našel bombu z 2. světové války, která mu explodovala a následky výbuchu jsou dodnes patrné na jeho obličeji. Během života se věnoval mnoha sportům: boxu, gymnastice, tenisuV mládí v sobě objevil velkou vášeň pro film, znal nejvýznamnější italské herce, jeho idolem byl Burt Lancaster a on se rozhodl zkusit to s herectvím. Začínal jako kaskadér, než jej režisér Duccio Tessari obsadil do hlavní role v dobrodružné fantasy ARRIVANO I TITANI (1962).

Gemma získal mj. cenu na Karlovarském filmovém festivalu a cenu Grolla d'Oro na festivalu v San Vincentu. V posledních letech propadl další velké vášni, a tou je sochařství a nutno dodat, že mu to jde docela dobře. Je otcem herečky Very Gemmové.


2.9.1938
Řím, Lazio, Itálie
1.10.2013
Cerveteri, Itálie
Giuliano Gemma csfd

Do Říma s láskouPompejeJohana ŠílenáMiláček ženLa donna del delittoGame overPremier de cordéeUn uomo perbeneBel di' vedremo, UnLauraUna storia italianaFirenze no kaze ni dakareteYa no hay hombresNon aprite all'uomo neroSoupeřAl acechoChateauroux districtJen aby to byla holčičkaTex a pán temnotClarettaLe Cercle des passionsCiao nemicoTemnotaBaraonda, LaPájaros de ciudadBankovní konto s výstrahouLegie na KolweziPassioni popolariMuž na kolenouCorleonePoslední útokStříbrné sedloUzavřený kruhSbohem, KalifornieŽelezný šéfSafari ExpresTatarská poušťAfrický expressNapřed střílej, pak se ptejAnche gli angeli tirano di destroZločin z láskyMaschio ruspante, IlTaké andělé jedí fazoleTroppo rischio per un uomo soloAmico, stammi lontano almeno un palmoL'amante dell'Orsa MaggioreUn uomo da rispettareCorbari: Hrdina partyzánůLučištník ze SherwooduQuando le donne avevano la codaIl Prezzo del PotereViolenza al soleŽiví nebo radši mrtví...e per tetto un cielo di stelleI BastardiDny hněvuI lunghi giorni della vendetta (Faccia d'angelo)WantedArizona ColtKiss Kiss - Bang Bang


Aktualizace osobnostního profilu Giuliano Gemma: 30.10. 2023 10:57