Jenna Ortega 21 let


Jenna Marie Ortega se narodila jako čtvrté ze šesti dětí. Její otec je mexického původu a matka má mexické a portorikánské předky a sama Jenna dává jasně najevo, že je hrdá na svůj původ a je vděčná za to, že má možnost sdílet svou kulturu se světem.

Velkým posunem pro ni byla role Harley v Disney seriálu Stuck in the Middle, v němž nahlížíme do života prostředního dítěte v rodině se sedmi dětmi. Za svůj výkon získala nominaci na cenu Imagen Award v kategorii „nejlepší mladý herec“. Později získala další dvě nominace za tuto roli, včetně vítězství v roce 2018. Prvním seriálem z produkce společnosti Netflix, ve kterém Jenna účinkovala, byla druhá série You, v němž ztvárnila Ellie Alves. V roce 2019 byla obsazena do role Pheobe v hororu Chůva na zabití: Krvavá královna a později si zahrála v rodinné komedii Yes Day.

V březnu 2021 si zahrála v dramatu The Fallout od HBO. Film se setkal s pozitivním ohlasem kritiků a Jenny herecký výkon byl hodnocen velice kladně. Několik kritiků jej dokonce označilo za její průlomovou filmovou roli. V roce 2020 byla obsazena do role Tary Carpenter ve slasheru Vřískot, který vyšel o dva roky později. Film se stal kritickým i komerčním úspěchem, byl 28. nejvýdělečnějším filmem roku 2022 a Jenna za něj získala cenu MTV Movie Award. Tentýž rok hrála v několika dalších hororových filmech, jako např. Studio 666, X nebo American Carnage. Právě díky svým přesvědčivým hereckým výkonům v těchto hororech je Jenna označovaná jako tzv. scream queen.

Nejzásadnější pro ni však byla role Wednesday Addams v komediálním hororovém seriálu Wednesday společnosti Netflix. Natáčení první série sama později označila za její nejnáročnější práci, jakou kdy měla. Její výkon v seriálu byl široce oceňován – získala nominaci na Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon v muzikálním nebo komediálním seriálu.


27.9.2002
Coachella Valley, California, USA
Jenna Ortega csfd

Beetlejuice 2FinestkindVřískot 6Americký masakrStudio 666VřískotXNásledkyYes DayChůva na zabití: Krvavá královnaWyrmSlon na útěkuAfter WordsLáska s vůní sušenekMalí uličníci: Záchranná miseInsidious 2Iron Man 3WednesdayJurský svět: Křídový kempTYElena z AvaloruGreenovi ve velkoměstěBizaardvarkŽivot uprostřed


Aktualizace osobnostního profilu Jenna Ortega: 1.11. 2023 14:16