Kevin Pollak 66 let


Aj keď Kevin E. Pollak dodnes nie je hviezdou, veľa divákom sa jeho ľahko zapamätateľná tvár na nevysokom tele (IMDb uvádza 1.65 cm) vryla do pamäti. Od detstva prejavoval sklony ku komike. Ako dvadsaťročný exceloval v kabaretoch. Nasledovalo dlhé obdobie počas ktorého venoval energiu seriálom. V nich hosťoval (PERVERSIONS OF SCIENCE alebo ED) alebo hral hlavné úlohy (COMING OF AGE či THE DREW CAREY SHOW). Dodnes sa orientuje na televíznu tvorbu, čoho dôkazom sú úlohy v cenenej mini sérii z produkcie Rona Howarda & Toma Hanksa ZO ZEME NA MESIAC alebo sitcom WORK WITH ME - ten aj produkoval. Vlastní produkčnú firmu Calm Down Productions spolu s manželkou (od 1995) a herečkou Lucy Webbovou.

Z výraznejších rolí Kevina Pollaka: syn hašterivého dôchodcu (Walter Matthau), zvádzajúceho nemilosrdný súboj so susedom (Jack Lemmon) v dôchodcovských komédiách DAJ SI POHOV KÁMOŠ 1 – 2 (1993, 1995); skorumpovaný odborár Green spolupracujúci s kontroverzným majiteľom lasvegaského KASÍNA (Robert DeNiro) v klasike Martina Scorseseho; otec dospievajúceho dievčaťa (Rachael Leigh Cooková) zamilovaného do školského krásavca (Freddie Prinze junior) v TAKOM NORMÁLNOM DIEVČATI; policajný partner alkoholického detektíva (Arnold Schwarzenegger), pátrajúceho po sérii vrážd, za ktorými stojí Satan (s jeho predstaviteľnom, Gabrielom Byrneom, sa K.V. stretol v „Podozrivých“).

Do širšieho diváckeho povedomia sa zapísal s pomocou Brucea Willisa, s ktorým hral v niekoľkých filmoch. Najskôr to bol zdrogovaný mafiánsky boss v čiernej komédii MÔJ SUSED ZABIJAK. Tu komplikoval život kanadskému zubárovi (Matthew Perry) zistiacemu, že sa do jeho susedstva nasťahoval mafiou hľadaný nájomný vrah (Willis). V kombinácii boss – zubár – nájomný vrah sa stretli aj v pokračovaní MÔJ SUSED ZABIJAK 2 (ako maďarský gauner Lazlo Gogolak). Opätovne sa stretol s Willisom už vo vážnejšom duchu - psychologickom trileri RUKOJEMNÍK. Tu stelesnil mafiánskeho účtovníka, ktorého milionársku vilu prepadnú mladiství delikventi a držia ho so synom a dcérou ako rukojemníkov.

Nikdy si príliš nerozumel s komerčnými záležitosťami a aj tie potencionálne napokon prepadli (SANTA CLAUS 2), či už sa jednalo o dramatické trileri (3000 MÍĽ NA ÚTEKU s Kevinom Costnerom a Kurtom Russellom) alebo rodinné záležitosti (DOKTOR DOLITTLE 2, dabing v PRÍBEHU ŽRALOKA).


30.10.1957
San Francisco, California, USA
Kevin Pollak csfd

SweetwaterHypnotizedInjusticeNotorious NickApparitionBenjaminGólmanTeacherHlavní kandidátLez BombAxisTři KristovéCompadresThe Tiger HunterTýpci a zbraněZvláštní korespondentiBorealisCaminoThe Night Is YoungThe One I Wrote for You3 Geezers!A Country ChristmasChez UpshawMax RoseNadějná GraceKolumbovo náměstíKrvavý státNadějný rokShreddChoosePoldové2:13ProstředníciMukaOtisTropická bouřeTáta za všechny penízeZmatená dušeÚdajná vraždaMotel NiagaraSanta Claus 3: Úniková klauzuleRukojmíMůj soused zabiják 2Příběh žralokaSeven Times LuckyStellaUbaleno v KansasuFrank McKluskyJů, vona je chlapMother GhostThe Santa Clause 2Ukradené léto3000 mil na útěkuDr. Dolittle 2Svatby podle MaryMůj soused zabijákUkradni ten filmDeterrenceDoživotní šanceKonec světa


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Pollak: 30.10. 2023 10:18