Bryan Cranston 68 let


Celým jménem Bryan Lee Cranston se narodil roku 1956 v Kalifornii. Po odchodu z policejní (vysoké) školy se začal věnovat divadlu. Později se dostal do mnoha televizních reklam a podílel se na dabování japonských anime filmů. Dostal se do mnoha filmů i TV seriálů. Ze známých např. THE KING OF QUEENS (4 epizody - postava Tim), THE X-FILES (1 epizoda - postava Patrick Crump), WALKER, TEXAS RANGER (1 epizoda - postava Hank), SEINFIELD (4 epizody - postava Dr. Tim) SAVING PRIVATE RYAN a do mnoha dalších. Jenže všechno to byly jen malé role.

Po ukončení jedné velké éry (rok 2006) se Bryan dostal opět do různých seriálů. Zahrál si sám sebe ve známém kontroverzním seriálu GRIFINNOVI, či ve dvou epizodách šéfa hlavní postavy Teda Mossbyho (JAK JSEM POZNAL VAŠÍ MATKU).

Roku 2008 se stává další převrat v Bryanově životě. Dostává další hlavní roli, tentokrát v dramatickém seriálu PERNÍKOVÝ TÁTA. Znovu hraje otce rodiny (Waltera), tentokrát však trpí rakovinou plic a vyrábí drogy, aby uživil rodinu. Seriál se hlavně díky němu stává úspěšným. Získává poprvé za svou kariéru tři Emmy v kategorii "Outstanding Lead Actor in a Drama Series" a jednu TCA cenu opět za výkon v seriálu.

V současnosti je ženatý s druhou ženou Robin Dearden, stále natáčí, občas i režíruje seriál Perníkový táta a připravuje se na role v nových filmech.


7.3.1956
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Bryan Cranston csfd

Argylle: Tajný agentAsteroid CityJerry & Marge Go LargeIvan je jen jedenEl Camino: Film podle seriálu Perníkový tátaPsí ostrovNedotknutelníPoslední misePower Rangers: Strážci vesmíruThe Disaster Artist: Úžasný propadákIn Dubious BattleInfiltrátorKung-fu Siung-mao 3Na dlažběNástupceProč právě on?WakefieldTrumboGodzillaMrazivá noc přicházíArgoJohn Carter: Mezi dvěma světyMadagaskar 3Rock of AgesStíhači Red TailsTotal RecallBatman Rok jednaDriveLeaveMoje krásná učitelkaNákazaObhájceOddělenHnízdo neřestiHard FourMalá Miss SunshineIllusionSeeing Other PeopleVelká rodinná sešlostThe Santa Claus BrothersTo byla nocDům v kraji hrůzyRamayana - legenda o princi RamoviThe Big ThingLast ChanceZachraňte vojína RyanaAkční komandoArmitage III: Poly MatrixČas před explozíSpravedlnost uliceThe Rockford Files: Punishment and CrimeTo je náš hit!Extreme BlueKissing MirandaErotiqueMen Who Hate Women & the Women Who Love ThemSpolečníkTotální oknoProphet of Evil: The Ervil LeBaron StoryZmizení Nory


Aktualizace osobnostního profilu Bryan Cranston: 30.10. 2023 13:49